İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Çiçek: 7’nci Uyum bu ay yasalaşacak

10 Temmuz 2003— Çiçek, TBMM’de gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu yanıtlarken, taslak üzerinde bazı konularda bilgilenmeye ihtiyaç duyduklarını, ancak çalışmanın kendileri açısından bittiğini bildirdi.

Paket’in Anayasa değişikliği gerektirmediğini, ayrıca bunun TBMM’nin işi olduğunu anlatan Çiçek, “Bizim yönümüzden mesele büyük ölçüde tamamlanmıştır. Ancak, bazı konularda görüş almak gerekiyor. Genel olarak kanunlar hazırlanırken görüşü alınması gereken kurumlar var. Biz de onlara yazılı olarak gönderdik, yanıtlarını alacağız ve haftaya TBMM’ye gelecektir” dedi.

Paket’in, örgütlenme ve ifade özgürlüğünü genişletici düzenlemeler içerdiğini kaydeden Çiçek, Kopenhag siyasi kriterlerinin de büyük ölçüde bunlara dayandığına işaret etti.

Paket ile mevzuatta tarama yapıldığını ve bazı eksikliklerin giderildiğini belirten Çiçek, 9-10 kanunda değişikliğe gidildiğini bildirdi. Çiçek, TCK, Askeri Ceza Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu, Dernekler ve Vakıflar Kanunu, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nda değişiklik yapılacağını ifade etti.

Çiçek, bir soru üzerine, “Şura kararlarıyla ilgili bir şey yok pakette…” dedi. Kanunları hazırlarken görüşe gönderilmesi gereken kurumlar olduğuna dikkati çeken Çiçek, aksilik olmaması halinde Paket’in önümüzdeki hafta TBMM’ye gönderileceğini ve bu ay içinde Meclis tatile girmeden yasalaşacağını bildirdi.

Yorumlar kapatıldı.