İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: Ermenistan: Türkiye ile diyaloğa hazırız

Ermenistan Parlamento Başkanı Artur Bağdasaryan, ‘‘iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmek amacıyla Türkiye ve Türk parlamentosu ile diyaloga hazır olduklarını’’ söyledi.

Bağdasaryan, bu açıklamayı İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Margarita Boniver başkanlığındaki AB Troyka heyetini kabulünde yaptı. Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşmesinde önemli rol oynayabileceğini söyledi.

Oskanyan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Haziran ayında Madrid’de yaptığı görüşmeye değinerek, ‘‘iki ülke arasında diplomatik ilişki kurulmasını amaçlayan ‘küçük adımlar’ süreciyle ilgili fikir birliğinin bu görüşmede elde edildiğini’’ kaydetti. Oskanyan, ’’Ankara’nın bu konudaki tutumu değişmeden kalırsa, birkaç ay içinde bazı konularla ilgili süreçlerde başarı kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

Musevilerden Ermeni tasarısına karşı mektup

ABD’deki Musevi lobisine mensup kuruluşlardan biri olan Amerikan Musevi Komitesi (AJC), sözde Ermeni soykırımı iddiasının ABD Senatosu’nda görüşülmekte olan Dışişleri Bakanlığı bütçesi yasa tasarısına eklenmemesi gerektiği yönünde Senato’ya mektup gönderdi.

Amerikan Musevi Komitesi yetkilileri, bu mektubu, Senato’da ABD Dışişleri Bakanlığı yasa tasarısına Ermeni lobisince eklenmesi planlanan sözde Ermeni soykırımı tasarısının sponsorları Cumhuriyetçi Parti Nevada senatörü John Ensign ve Demokrat Parti New Jersey senatörü Jon Corzine ile diğer senatörlere ve bu arada Senato Başkanı sıfatını da taşıyan ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’e gönderdi.

Amerikan Musevi Komitesi yetkilileri, Senato’ya gönderdikleri mektupta, metinden sözde Ermeni soykırımına işaret eden ifadenin çıkarılması çağrısında bulunulduğunu belirttiler.

Yorumlar kapatıldı.