İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Ermeni tasarısı, ABD Senatosu yolunda

4 Temmuz 2003— 100 üyeli Senato’nun 30 üyesinin şimdiden imzaladığı, sözde Ermeni soykırımı tasarısının, Senato tarafından kabulü durumunda, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün bu ay yapması beklenen Washington ziyaretinin gerçekleşmeyebileceği belirtiliyor. Sözde Ermeni soykırım tasarısına, eski başkan Bill Clinton’ın eşi Hillary Clinton da destek veriyor.

ABD Dışişleri Bakanlığının 2004 yılı bütçesi, gelecek hafta ABD Kongresi’nin üst kanadı olan Senato’nun Genel Kurulu’nda görüşülecek. Ülkedeki Ermeni lobisi de, sözde Ermeni soykırımının dolaylı olarak tanınmasını öngören bir tasarıyı, dışişleri bütçe tasarısının altına ekletmeyi planlıyor.

TASARIYI HİLLARY DE DESTEKLİYOR

100 üyeli Senato’da sözde soykırım tasarısına şimdiden 30 üye imza attı. Sözde Ermeni soykırım tasarısını destekleyenler arasında eski başkan Bill Clinton’un eşi, New York Demokrat Parti Senatörü Hillary Rodham Clinton da bulunuyor.

‘GÜL ZİYARETİNİ ERTELEYEBİLİR’

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Temmuz ayı içinde Washington’u ziyaret etmesi bekleniyor. Ancak Washington’daki gözlemciler, sözde Ermeni soykırım tasarısının, Senato’dan geçmesi durumunda bu gezinin süresiz ertelenebileceğini belirtiyor.

Yorumlar kapatıldı.