İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER TEHLİKELİ SONUÇLARA GEBEDİR

Erivan Devlet Üniv. (EDÜ) Rus Dili ve Edebiyatı Fak. Dekanı Karen Mgrdçyan’ın öldürülmesine ilişkin olarak; Ermenistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı, EDÜ Rektörlüğü ve Rus Dili ve Ed. Fakültesi açıklamada bulundular:

“Suçluları acımasız elleriyle hayran olunası bir insan kurban edildi –deniyor açıklamada-. Öğrenciler ve öğretim üyelerince sevilen Karen Mgrdçyan, birkaç gün önce dekanlık görevine tekrar seçilmişti. Uzun yıllar babası Akademisyen Levon Mgrdçyan’ın idare ettiği Rus Dili Ve Edebiyatı Fak.’de, O, kökleşmiş gelenekleri devam ettirmeyi, gençlerin ahlaki ve psikolojik eğitim ve öğretimini sağlamayı başardı. Bir dizi edebi araştırmaların sahibi de olan K. Mgrdçyan, edebiyat alanında ardında önemli bir miras bıraktı.”

EDÜ Bilim kurulu yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanına, hükümete, Parlamento’ya, hukuki organlara başvurarak, suçluların açıklığa kavuşturulması ve en sert şekilde cezalandırılmaları talebinde bulundu. “Aydınlığa kavuşturulmamış cinayetler, suç dünyasunda, cezaya uğramama hissiyatı uyandırmakta, toplumu istikrarsızlaştırmakta ve yeni bağımsızlığına kavuşmuş cumhuriyet için öngörülemez tehlikeli sonuçlara gebedir”.

Yorumlar kapatıldı.