İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ABHAZYA’DA ERMENİLERE TERÖR MÜ UYGULANIYOR?

Tiflis’de bulunan Sürgündeki Abhazya Hükümeti savunma Bakanı Levan Gignadze, AZG’la yaptığı görüşmede, Abhazya’daki ermenilere yönelik terör ve talanın devam ettiğini söyledi.

Gignadze, uhdesinde bulunan bilgileri şehadet ederek, türk muhacirlerin ve abhaz çetelerin, Abhazya ermeniliğini, özellikle Gantiati ve Suhumi çevresindekileri, talan edip soyduklarını ve terore uğrattıklarını söyledi.

Gignadze’ye göre, Türk muhacirler, etnik olarak abhazlar olup, Çarlık Rusyası tarafından 100 yılı aşkın bir süre önce Türkiye’ye sürgün edilmişlerdi.

“Bugün onlardan bir kısmı Abhazya’ya geri dönmüş ve yöredeki silahlı çetelerle, Ermenileri talan etmekle uğraşıyorlar. Ermeni köylüleri “vergi” vermeye zorlayıp, haraç almaya çalışıyorlar” dedi Gignadze.

Sürgündeki Abhazya Hükümeti Savunma Bakanı “savaş yıllarında Abhazya ermeniliğinin ayrılıkçılara yardım etmesi ve gürcülere karşı mücadele etmesine rağmen” bugün ayrılıkçılar hükümette yer almıyor ve hiçbir ermeni bakan da bulunmuyor.

“Sonuncusu Albert Topalyan’dı. 1992-1993 savaşı esnasında Bagramyan Birliğini komuta etti” dedi Gignadze.

“Abhazya ermenileri Abhazya’dan kaçarak Rusya’ya yerleşiyorlar. Buradaki ermenilerin sayısı 40.000’den daha az” dedi Gignadze.

AZG; Abhazya’da neler olduğunu aydınlığa kavuşturabilmek için Suhumi Yönetimi’yle bağlantı kuramadı.

Gürcü-Abhaz savaşının bitmesinden sonra, abhazya ermenileri silahlı çetelerin hedefi haline geldiler.

Tatul Hagopyan, Tiflis

Yorumlar kapatıldı.