İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: METRO ÇALIŞANLARI GREVDE

Metro makinistleri, ücretlerine %100 zam talebiyle bu sabahtan itibaren greve gittiler. “Erivan Metropoliten” Enformasyon sorumlusu Arus Gevorgyan, makinistlerin halihazırdaki ücretini 60-90.000 dram arasında olduğunu belirtti.

Dünyanın tüm metrolarında olduğu gibi buradaki metro da karla çalışmamakta. Bir yolcunun transport maliyeti 120 dram iken, seyahat bedeli 40 dram. Metroyla seyahat edenlerin sayısı yazın 28-29.000 iken okul sezonunun başlamasıyla bu sayı40-50.000’e ulaşıyor. Dün Kent Transport Sorumluları ve Metro temsilcileri arasında bütün gün müzakereker devam etti.

Keny yönetiminden iletilen bilgiye göre; Tranport Bl. Şefi Arek Barseğyan, makinistlerin bu girişimini oldukça soğuk karşılamakta, makinistlerin, çalışma sözleşmesine göre greve gidemiyeceklerini, makinistlerin aldıkları ücretin, diğer metro çalışanlarının 2.5 katı olduğunu ve varolan koşullarda zam yapmanın imkansız olduğunu belirtti ve yakın zaman içinde yasadan kaynaklanan haklarını kullanarak, metronun tekrar normal çalışmasını temin için gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.