İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

star: Ermeni Vahşeti naklen kanıtlandı

Türk Tarih Kurumu, Kars’ın Derecik İlçesi’nde Ermenilerin katlettiği 360 Türk’e ait bir toplu mezarı ortaya çıkardı. TRT, canlı yayında mezar açılışını verirken, Almanya’nın RDF kanalı ve aralarında AP, İtalya, Azerbaycan, Avusturya, Sudan ve ABD’linin de bulunduğu temsilciler izlediler.

ATO Başkanı Sinan Aygün de toplu mezarın açılışı için Kars’taydı. Türk Tarih Kurumu’nun organize ettiği kazı, Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdusselam Ulaçam başkanlığındaki 5 kişilik ekiple başlatıldı.

Biz propaganda yapmıyoruz

Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, ‘Bir süre önce Iğdır’ın Gedikli Köyü’nde yaptığımız kazı çalışmasında, 96 kişinin öldürüldüğünü kanıtladık. Şimdi burada kazı çalışması başlattık. ‘1.5 milyon Ermeni öldürüldü’ diyorlar. Bu ölenler nereye gömüldü? Onların mezarları varsa, ben açmaya hazırım. Ermenistan’a da bu kazıya katılmaları için davet gönderdim. Ama reddettiler’ diye konuştu. Onlarca kafatasının ve insan kemiğinin çıkarıldığı kazı çalışmaları akşam geç saatlere kadar sürdü. Ölenler için Derecik Köyü camiinde Kur’an okundu. -DENİZ GÜÇER-

Yorumlar kapatıldı.