İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: KOÇARYAN TİFLİS ERMENİ TOPLUMUYLA GÖRÜŞÜRKEN, TİFLİS’DE 2 ERMENİ ‘ETKİSİZLEŞTİRİLDİ’

Cumartesi günü farklı gerekçelerle, “Sayat Nova” Sivil Topl. Örgütü yöneticisi Seyran Gabrielyan ve “Gürcistan Ermeni STÖ’leri Koordinasyon Kurulu” Başk. Mihayil Tatevosyan, Tiflis Emniyet Birimlerine götürülerek, birkaç saat tutuldular.

“Ben Gürcistan Meclisi İnsan hakları Komisyonuna, AGİK’e, Özgürlük Enstitüsü’ne, Tiflis Ermenistan Elçiliğine, belki Tiflis ABD Elçiliğine, bana yönelik yapılanların gerekçesini anlamak için başvuracağım” dedi Tatevosyan.

“Tüm Tiflis Ermeni toplumu ayağa kalkacak. Koçaryan Tiflis’te ermeni toplumuyla değil, Gürcistan ermeniliğini temsil etmeyen birkaç on kişiyle karşılaştı” dedi Gabrielyan.

Tatevosyan ve Gabrielyan, kendilerinin Koçaryan’ın ziyaretinin 2. günü, daha doğrusu, Ermenistan liderinin 30 Gürcistan ermenisiyle buluşması esnasında, “bizim Koçaryan’la temas etmememiz için” bilinçli olarak atılmış bir adımdı.

Cumartesi akşam, “Rustavi-2” Televizyonu’nun da, Koçaryan’ın ziyaretiyle ilgili haberi verirken, aynı gün birkaç saat gözaltına alınan Gabrielyan ve Tatevosyan’a söz hakkı verdi.

Yorumlar kapatıldı.