İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: EDUARD CERECYAN, BUSH YÖNETİMİ DANIŞMA KOMİSYONU BAŞKANI

Amerikalı Ermeni siyaset adamı, elçi Eduard Cerecyan, –ki şu anda Texas eyaleti Rice Üniv., James Baker bilimsel araştırma kurum müdürlüğü yapmaktadır-, Bush yönetimine, Arap ve islam ülkeleri, toplumsal diplomasi ve projelere ilişkin danışmanlık hizmetleri sunan komisyonun başkanlığına atandı. ABD Dışişleri bakanlığı açıklamasında; Cerecyan’ın adaylığını Colin Powell ve yardımcısı Patricia Harrison’ın önerdikleri belirtilmektedir.

Eduard Cerecyan; açıklamada belirtildiği üzere, dış siyaset alanındaki çalışmalarına, 1962 yılında başlamıştır. Lübnan, Fas, Fransa ve Rusya’da hizmet etmiş, daha sonra Suriye ABD elçisi, ABD Dışişleri Bakanı Yakın Doğu İşleri Yrd. Ve İsrail ABD elçiliği görevlerinde bulunmuştur. Yakın Doğu siyasi, sosyal, ekonomik, dini ve etnik kompleks sorunlara ilişkin sahip olduğu dikkat çekici mesleki deneyimle; Arap-İsrail Barış sürecinde, saddam Hüseyin’in Kuveyt’i işgaline karşı ABD’nin liderlik yaptığı koalisyonda, Lübnan iç Savaşı’nın durdurulmasında, bu ülkedeki amerikan esirlerinin serbest bırakılmasında, körfezde toplu ve iki taraflı güvenliğin düzenlenmesi çalışmalarında önemli rol oynadı.

Patricic Harrison, “Bizim için elçi Cerecyan’ın, Danışmanlık Komisyonu Başkanlığını kabul etmesi bir şereftir. Yakın doğu meselesinde, onun mesleki bilgisi ve deneyimi oldukça kıymetlidir” dedi.

Washington, 13 Haziran, Armenpress

Yorumlar kapatıldı.