İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: BDT ÜLKELERİ ORTAK SAVUNMA ETKİNLİKLERİNİ ERİVAN’DA DEĞERLENDİRDİLER

Dün Erivan’da BDT’ye üye ülkeler Savunma Organları ve Özel Hizmetler Yöneticileri Konseyi periyodik otırumu bitti. Oturuma; Ermenistan, Rusya, Gürcistan, Belorusya, Ukrayna, Moldova, Tacikistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan temsilcileri katıldılar. Ervan’daki oturuma Azerbaycan heyeti katılmadı. Türkmenistan da oturumda temsil edilmedi. Bilindiği gibi Türkmenistan da, Özbekistan’la beraber BDT’nin bu kuruluşuna gözlemci statüsüyle katılıyor.

BDT üyesi 10 ülke üstdereceli görevlilerinin düzenlediği ortak basın toplantısında, Rusya Fed. Federal Savunma Hizmetleri Yönet. Nikolay Petruşev dün, oturumda; terore karşı mücadele, yasadışı silah ve uyuşturucu dolanımı, bilgi alışverişi ve ülkelerin savunmalarına ilişkin diğer sorunlarla ilgili kararlar alındığını söyledi.

Temmuz’da Ukrayna’da, BDT Anti-teror merkezi himayesinde yapılacak, Topluluk üye ülkeleri anti-teror birlikleri taktik-uzmanlık tatbikatlarının düzenlenmesi ayrıntıları da toplantıda değerlendirildi.

2002-2003 çalışma sonuçları özetlendi ve 2003-2005’de yapılacaklar netleştirildi. Savunma Organları ve Özel Hizmetler Yöneticiler Kurulu 14. Oturumunda, kurul başkanlığına, Nikolay Petruşev tekrar seçildi. Petruşev, dün, Erivan’da kendi çalışmaları için uygun koşullar yaratılmış olduğunu ve yüksek organizasyon düzeyinin altını çizdi.

BDT üyesi 10 devlet temsilcisi oturum sonunda, çalışma sonuçlarını özetleyen bir belge imzaladılar.

Yorumlar kapatıldı.