İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Kiliselerimizde Geçen Pazar

(Patrik Hazretleri Kınalı Kilisesi’nde Vaaz Ederken)

Kınalıada Kilisemiz’de yaz sezonu açıldı

25 Mayıs Pazar günü, Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nde 2003 yılı yaz döneminin açılışı yapıldı. Törenlere Patrik Mesrob II Hazretleri riyaset ederken, Sp. Badarak’ı Rahip Tatul Anuşyan sundu.

Patrik Hazretleri, tören sonunda konuştuğu vaazde günün Kutsal Kitap bölümlerini yorumladı, özellikle Resul Pavlos’un Miletos’taki söylevi üzerinde durdu.

Patrik Hazretleri “Vermek, almaktan daha büyük mutluluktur!” sözünü açıklayarak, Hz. Eyüp Peygamber’in, Surp Krikor Lusavoriç’in ve Surp Krikor Naregatsi’nin hayatlarından örnekler verdi.

Kadıköy

Aynı gün, Kadıköy Sp. Takavor Kilisesi’ndeki törenleri Başepiskopos Şahan Srpazan yönetti, Sp. Badarak’ı ise Kıdemli Peder Krikor Damatyan sundu. Şahan Srpazan, Rab’bin Duası’ndan önce konuştuğu vaazine “Mesih’te yaşayan, günah işlemez. Günah işleyen, O’nu ne görmüş, ne de tanımıştır” (I. Yuhanna 3:6) ayetiyle başladı ve günün Kutsal Kitap bölümlerini yorumladı. Tanrı’ya bağlı kalmamızı ve asla ondan ayrılmamamızı öğütleyen Şahan Srpazan, aynı şekilde geleneklerimize bağlı kalmamız gerektiğini söyledi.

Üsküdar Sp. Haç

Üsküdar Sp. Haç Kilisesi’ndeki törenleri ise Episkopos Aram Srpazan yönetti. Aram Srpazan, Rab’bin Duası’ndan önce vaaz edip günün Kutsal Kitap bölümlerini yorumladı.

(Patrik Hazretleri Törenden Sonra Bir Grup Gençle Birlikte)

Yorumlar kapatıldı.