İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Ermenistan’da parlamento seçimi

26 Mayıs 2003— Ermenistan’da iki ay önce Devlet Başkanı Robert Koçaryan’ın yeniden göreve seçilmesinin ardından halk bu kez parlamentonun 131 üyesini belirlemek üzere oy kullandı. Seçimde en fazla oyu Robert Koçaryan’ın hükümetinden birçok üyenin bulunduğu Cumhuriyetçi Parti’nin alması bekleniyor.

Geçtiğimiz Mart ayındaki Devlet Başkanlığı seçiminde Koçaryan’a karşı yenilgiye uğrayan Stepan Demirciyan’ın önderliğindeki Adalet Partisi’nin de oy oranın yüksek olacağı tahmin ediliyor. Parlamentonun yeni üyelerinin belirleneceği seçim, aynı zamanda, devlet başkanına daha geniş yetkililer verilmesini öngören anayasa değişiklikleri konusunda da belirleyici olacak.

KOÇARYAN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDEN YANA

Devlet Başkanı Robert Koçaryan, eleştirilere karşın, anayasa değişikliğinin Ermenistan’ın siyasi ve ekonomik reformlar ve insan hakları alanındaki iyileştirmelerle ilgili uluslararası taahhütlerini yerine getirmesi açısından da çok önemli olduğuna dikkat çekiyor.

‘SEÇMENLERE YETERİNCE AÇIKLAMA YAPILMADI’

Öte yandan, Ermenistan Anayasa Mahkemesi Başkanı Gagik Harutyunyan, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün halkoyuna sunulan anayasal değişikliklerin ne olduğu konusunda seçmenlere yeterince açıklama yapılmamış olduğunu söyledi.

“Bu konu tartışılmalıdır” diyen Harutyunyan, Anayasa Mahkemesi olarak bu konuyu gündeme getireceklerini kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.