İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: GÜRCÜ BAŞPATRİĞİ İLİA II ERMENİSTAN´DA

Tüm dünya Ermenileri Başpatriğinin (TDEB) davetlisi olarak, Gürcistan başpatriği İlia II, 3 günlük bir ziyaretle, 7 Mayıs’ta Az. Eçmiadzin’i ziyaret etti. Başpatriği havaalanında, TDEB Karekin II karşıladı.

Her iki başpatriklerin Ana Kiliseye girmelerinden sonra, TDEB her iki halk ve kilisenin tarihsel dostluğunu, Gürcistan Ermeni toplumunu şehadet ederek, vurguladı.

TDEB, “Hristiyan Gürcistan’da Ermeni halkının evlatları kendilerini devamlı güvende ve özgür hissetmişler, güvenle kilise ve manastırlar, okul ve tiyatrolar, hayri kurumlar kurmuşlardır. Bugün de Gürcü devleti, kilisesi ve halkının dürüst iyanetiyle, ermeni evlatları, kendi ulusal-dini hayatlarını yaşama olanağına sahip, Gürcistan’ın tüm haklardan faydalanan vatandaşları olarak, ülkenin sosyal hayatının gelişmesine ve ilerlemesine kendi katkılarını yapmaktadırlar” dedi.

Haşmetmeabları başpatrik İlia II de, iki kilisenin kardeşane dostluğunu teyid etti.

İlia II, Karekin II’nin mihmandarlığında bugün, başkan Robert Koçaryan tarafından kabul edildi. Başkan’ın Basın ofisi’nin yaptığı açıklamaya göre, R. Koçaryan, İlia II’nin ziyaretini kutlamış ve her iki ülke arasında inşa edilen ilişkilerin, ermeni ve gürcü haklarının tarihte şekillenmiş kardeşlik bağlarına dayandığını söylemiştir.

Daha sonra her iki dini lider, Az. Grigor Aydınlatıcı Ana Kilise’yi ziyaret ettiler. Burada İlia II, ziyaretinin dostane amaçlı olduğunu ve bu şekilde gürcü ve ermeni kiliseleri arasındaki geleneksel dostluğun geliştiğini söyledi.

İlia II, Az. Grigor Aydınlatıcı kilisesinde bulunmaktan ötürü memnuniyetini ifade etti ve derin saygısını ifadeten Az. Gevorg’un bir kutsal resmini armağan etti.

Daha sonra ermeni ve gürcü ruhani önderler Norakavit’teki gürcü ortodoks kilisesini ziyaret için yola koyuldular.

Ağavni Harutyunyan

Yorumlar kapatıldı.