İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ARMEN NAZARYAN AVRUPA ŞAMPİYONU

Karen Demirciyan Spor Kültür merkezinde, 23 kg’a kadar Avrupa judo müsabakası sona erdi. 14 ülkeden yaklaşık 100 bay ve bayan sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışmalarda Ermenistan’lı sporcular; bir altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazandılar.

60kg’da Armen nazaryan tüm rakiplerini yenerek kilosunda avrupa şampiyonu oldu ve 15 mayısta düseldorf’ta yapılacak Avrupa erişkinler judo müsabakasına katılmaya hak kazandı. 73 kg’da Varujan İsrayelyan gümüş, 66 kg’da Ğazaros Grigoryan ve ağırda Kevork barseğyan bronz madalya kazandılar.

Bayanlarda; Anuş Hagopyan (52 kg) gümüş, Garine Ğevontyan (70kg) ve Svetlana Andonyan(78kg) gümüş madalyalar kazandılar.

Burada unutmadan belirtelim ki, yarışmalara ağırda Rusya adına katılan Anahit Mğitaryan, kilosunda Avrupa bayanlar şampiyonu oldu.

Judo Ulusal federasyonu bşk. Aleksan Avedisyan, müsabakaların en organize biçimde geçmesi için büyük gayret gösterdi. Hem judo Avrupa federasyonu temsilcileri hem de yarışmalara katılan sporcular yarığşmaların organizasyonundan memnundular. Uzmanlar ise ermeni judocuların gösterdiği başarıdan ötürü memnuniyetlerini ifade ettiler.

Yorumlar kapatıldı.