İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Vakiflıköy Dernegi´ne Zadig Ziyareti

Patrik Mesrob II Hazretleri 28 Nisan Pazartesi akşamı Vakıflıköy dayanışma Derneği’nin Pangaltı’daki lokalini ziyaret etti. Patrik Hazretleri’ne Rahip Tatul ve Peder Stepan refakat ettiler.

Dernek yöneticileri tarafından karşılanan Patrik Hazretleri, önce Vakıflı miniklerle sohbet etti, ardından Vakıflılar’a Sp. Zadig müjdesini verdi. İlk ziyaretinin Zadig dönemine rastlamasından dolayı mutluluğunu dile getiren Patrik Hazretleri, bu günlerin yenilenme, uyanış, ümit ve sevinç dönemi olduğunu söyledi ve şöyle dedi: “Diriliş mucizesi karşısında birlik ve beraberlikleri pekişen havariler gibi, Derneğinizin de
bereketlenmesini, gelişmesini ve büyümesini diliyorum. Geleneklerinize sadık kalın. Anadolu’nun yerel geleneklerini hor görmeyin, tam tersine, onların zenginlik olduğunun bilincinde olun. İstanbul Ermenicesi’nin
yanı sıra, çocuklarınıza mutlaka köyünüzün lehçesini de öğretin. Ben kendimi sizin köylünüz ve hemşehriniz olarak görüyor, gerek köy ziyaretlerinde bulunduğumda, gerekse burada sizlerle beraber olduğumda büyük mutluluk duyuyorum”.

Daha sonra dernekte bulunanları ve lokali takdis eden Patrik Hazretleri, geleneksel köy yemeklerinden hazırlanan örnekleri tadına bakıp dernek üyeleriyle birlikte çay içti. Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi alan Ruhani Reisimiz, lokaldeki düzen ve temizlik için yöneticileri takdir etti.

Yorumlar kapatıldı.