İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: TATAMİ JUDOCULARI BEKLİYOR

3-4 Mayıs’ta “Karen Demircyan” Spor ve Kültür merkezinde, 23 Kg’a kadar Avrupa judo birincilik müsabakaları yapılacak. Dün, Ermenistan judo federasyono Bşk. ve milli sporcu Aleksan Avedisyan’ın basına yaptığı açıklamaya göre, olimpiyat sporlarına dahil bir spor türü, Ermenistan’da ilk defa resmi düzeyde gerçekleştirilecek. Hazırlık komitesi, yarışmalara titizlike hazırlanmakta olup, teknik donanım ise Moskova’dan kısmen temin edilmiş bulunmaktadır.

Burada belirtmeliyiz ki, daha önce, Avrupa müsabakalarında, 23 yaşına kadar kategorisi yoktu. Yarışmaların Erivan’da gerçekleştirilmesi kararı, geçen sene Monte Carlo’dagerçekleştirilen Avrupa judo Federasyonu kongresinde alındı. Yarışmaları gerçekleştirmek için Fransa’nın da aday olmasına rağmen, Ermenistan Judo Federasyonu’nun, bu yıl 30. kuruluş yıldönümünü kutlamasını da dikkate alan Avrupa Judo Federasyonu Bşk. Marius Vizeri’nin desteğiyle, yarışmalar için Erivan seçildi.

Bugün Avrupa judo Federasyonu 49 ülkeyi kapsamaktadır. Erivan müsabakaları için 40 civarında ülkeye davetiye yollanmıştır. Bu ülkelere Türkiye ve Azerbaycan da dahil olup, henüz kendilerinden bir yanıt alınamamıştır. katılması beklenen 20 civarında ülke arsında; Ukrayna, Gürcistan, Macaristan, Letonya, Yunanistan, Litvanya, Bulgaristan, İtalya, Yugoslavya, Estonya, vd. yer almaktadır.

Ermenistan yarışmalar 7 bay ve 7 bayan yarışmacıyla katılacak.

Yarışmanın açılış törenine, Avrupa judo Federasyon bşk. Marius Vizer de katılacak.

Yorumlar kapatıldı.