İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: IŞIK YARATAN AMELİYATLAR

“Evrensel çocuk organ nakli fonu”(EÇONF) Erivan ofisinin aktif katılımşarıyla, yakında 3 çocuk görme olanağına kavuşacak.

Konunun hayatiyet kazanması için, sağlık çalışanları, hukukçular ve din adamlarıyla görüşmeler yapılmış ve organ nakline ilişkin yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir.

EÇONF Erivan Ofisi İcra Md. Maria Yekanyan’ın sözleriyle “Evet, ermeni insanı mentalitesi için henüz yabancı bir kavram, organ nakli. Ölümden sonra tanımadığı bir yabancıya sağlık veya hayat bahşetmesi düşüncesi kolayca anlaşılamıyor. Fakat bütün taşlaşmış düşünceler gerçek işler ve gözle görülür sonuçlar karşısında yenilmeye mahkumdur” diyor.

Fon çalışmalarının ilk adımlarını görme organlarına ihtiyaç duyan çocukların ameliyatlarıyla başlayacak. Masrafların karşılanması için 2 Mayıs’ta, Erivan konservatuarı Al. şirinyan salonunda bir konser düzenlendi. Konserde, Diplomatik misyon, önemli şahsiyetler ve ameliyatla sağlıklı gözlere kavuşacak olan küçükler; Anahit, Suren ve Kristine de hazır bulunacaklar.

Benzer faaliyetlere bayanların aktif katılımının çok doğal olduğunu söyleyen, Fon Mütevelli Heyeti şerefbaşkanı Bn. Nani Oskanyan, anneler olarak çocuklarının sağlıkları ve mutlu tebessümlerinden mutlu olduklarını söyledi.

Azkanuş Barsumyan

Yorumlar kapatıldı.