İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: KKTC Güney’e geçişi serbest bıraktı

21 Nisan— Sınır geçişlerindeki düzenlemeleri görüşmek üzere toplanan KKTC Bakanlar Kurulu, 09:00-24:00 saatleri arasında Güney Kıbrıs’a geçişlerin serbest bırakılmasını kararlaştırdı.

Buna göre, kayıt yaptıran herkes, Güney Kıbrıs’a geçebilecek. Ledra Palas’ın yanısıra, Pile ve İkibuçuk-mil sınır kapılarından da geçiş yapılabilecek.

Daha önce , özel izin alınarak güneye geçilebiliyordu. Bakanlar kurulu kararınca, Rumlar da pasaportlarını göstererek Türk tarafına geçebilecek.

Karar, Türk sınırlarında yapılacak düzenlemelerden sonra uygulamaya girecek. KKTC Bakanlar Kurulu’nun kararı, Rum Yönetimi’nin Kıbrıslı Türklere yönelik mayıs ayında açıklamayı planladığı sosyo-ekonomik paketten önce atılan bir adım olarak değerlendiriliyor.

‘ARKASINDA OYUN ARANMASIN’

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Demokrat Parti Başkanı Serdar Denktaş, Bakanlar Kurulu’nun, Güney Kıbrıs’a geçişleri serbest bırakma kararını NTV’ye değerlendirdi.

Serdar Denktaş, kararın, adadaki iki halk arasındaki güvenin tazelenip tazelenemeyeceğinin göstergesi olacağını belirterek “Bunun arkasında oyun aramamak gerekir” dedi.

Denktaş, kararın bugün resmi gazetede yayınlanarak, iki gün içinde uygulamaya gireceğini bildirdi.

Yorumlar kapatıldı.