İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN´DA YUNAN DESTEK PROJESİ

Dün Yunanistan dışişleri Bakan Yrd. İoannis Makriodis’in Ermeni Gelişim Ajansında yaptığı basın açıklamasında ‘Karadeniz ve balkan Ülkeleri Ticaret Merkezi tarafından, Ermenistan, Gürcistan ve Ukrayna’da gerçekleştirilecek projeyi tanıttı. Proje, 2003te başlayıp 3 yıl sürecek. Yunanistan devlet bütçesinden tahsis edilecek 6 milyon Euroya, Yunan ticaret bankaları ve diğer kuruluşlar da muhtemelen katkıda bulunacak.

Proje, her 3 ülkede de 3 konuda olacak. Birincisi Sağlık ve Sağlık Hizmetleri. burada uzak bölgelerde oturanlara sağlık yardımı planlanıyor. Dışişleri bakan yrd. konuyla ilgili zaten deneyimli olduklarını, 1998den beri 2 sağlık merkezinin (Alaverti ve Erivan’da) zaten çalıştığını söyledi.

İkincisi eğitim ve kültür: Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Yabancı Diller Üniversitesi ve yerel yunan kolonisiyle beraber Ermenistan’da ‘Yunan kültürü ve dil merkezi’ kurma konusunda mutabakata varıldı.

Üçüncü alansa Ticarete Destek: Ermenistan’da 30-60 kadar küçük aile işletmelerini finanse etmek. Şu anda incelemeler devam etmekte.

Üç ülkenin her birine ne ölçüde meblağ verileceği sorusuna Makriodis, bunun ülkenin olanakları ve gösterilecek ilgiye bağlı olduğunu, Ermenistan için 1-1.5 milyon Euro’nun tahsis edileceğini zannettiğini söyledi.

Basın toplantısı esnasında, ülkesinin uluslararası platformlarda devamlı Ermenistan’ı desteklediğini de vurgulayan Yunanistan temsilcisi, bunun yüzyılların derinliğinden gelen 2 halkın güçlü dostluğundan kaynaklandığını da söyledi.

Yunanistan’ın bu yıl, dondan zarar görenlere tahsis edilmek üzere 100.000 Euro yardım yaptığı bildirildi.

Yorumlar kapatıldı.