İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Üsküdar Surp Haç (Tıbrevank) Lisesi Hakkında 2. Danışma Toplantısı

15 Nisan Salı, saat 15.00’te, Patrikliğimizin Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi’ndeki geçici toplantı salonunda Tıbrevank Okulu ile ilgili son gelişmeleri görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirildi.

Patrik Hazretleri’nin riyaset ettiği ve Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Setrak Tokat’ın idare ettiği toplantıda, Patrik Hazretleri’nin danışmanları, hukukçular, Surp Haç Lisesi müdürü, Tıbrevank eski ve yeni yöneticileri, birinci toplantıya katılan vakıf yöneticileri ve diğer cemaat vakıflarından ilgililer hazır bulundular.

Gündemde yar alan maddeleri görüşmek üzere önce söz alan Av. Diran Bakar hukukçuların, Hazine’nin Tıbrevank aleyhine ikame etmiş olduğu davayla ilgili yapmış oldukları işlemler ve Azınlık Vakıfları’nın gayrı menkul edinmelerine dair yasa uyarınca çıkartılan Yönetmelik ve ekli liste için yaptıkları girişimler hakkında bilgi verdi.

Patrik Hazretleri söz alarak Devlet yetkilileriyle görüşmek için ilgili yerlerden randevu talep ettiklerini ancak şu günlerde Ankara’da gündemin çok yoğun olması nedeniyle henüz bir cevap alamadıklarını ifade etti.

Daha sonra Patriklik Hukukçuları adına söz alan Av. Sebuh Aslangil görüşlerini açıkladı. Av. Sebuh Aslangil Tıbrevank’ı bir vakıf olarak telakki etmek gerektiğini ve gerek Hazine’nin aleyhte açtığı davada gerekse İdare Mahkemesi’nde açılacak davalarda bu yolda bir savunma yapmanın doğru olacağını düşündüklerini ifade edip nedenleri hakkında orada bulunanları bilgilendirdi.

Diğer hukukçularla aynı fikirde olmadığını ifade eden Av. Simon Çekem ise Tıbrevank’ı bir vakıf olarak kabul edip o şekilde savunmak yerine Tıbrevank’ı bir başka vakıfa bağlayıp okulun devamını sağlamanın daha doğru olacağını beyan ederek bu husustaki görüşlerini belirtti.

Açıklamaları dinleyen ve zaman zaman sordukları sorularla ve beyan ettikleri fikirlerle sorunun çözümüne katkıda bulunmaya çalışan katılımcılar, tüm açıklamaları dinledikten sonra edindikleri bilgiler doğrultusunda Tıbrevank Okulu’nun Surp Haç Tıbrevank Lisesi vakfı bünyesinde hayatiyetini devam ettirebilmesi için gereken ve halen yapılmakta olan hukuki girişimlerin devam edilmesine karar verdiler.

(Av. Luiz Bakar)

Yorumlar kapatıldı.