İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Lazarus´un Dirilişi Anıldı

(Rahip Tatul Anuşyan Surp Badarak sunarken)

12 Nisan Cumartesi günü büyük bir imanlı topluluğun katılımıyla yapılan törenlerde Gedikpaşa Sp. Hovhannes Kilisemiz büyük bir coşku ve canlılığı yaşıyordu.

Ermeni Kilisesi takvimine göre Cuma günbatımından önce kırk günlük Büyük Oruç süreci sona eriyor, Cumartesi gününden itibaren ise Mesih’in rabbani yaşamının en önemli dönemi başlıyordu. Bugün başlayan Kutsal Hafta’nın ilk gününde Lazarus’un dirilişi anılıyordu.

Patrik Mesrob II Hazretleri’nin bu yortu münasebetiyle kendisine eşlik eden ruhanilerle birlikte kiliseyi ziyareti ve törenleri yönetmesi kilise cemaatine ruhani sevinç kaynağı oldu. Surp Badarak’ı Peder Tatul Anuşyan sundu. Kırk gün önce Patrik Mesrob Hazretleri tarafından rahip takdis edilmiş ve kırk günlük dua ve inziva dönemini Kınalı Ada Kilisemizde tamamlamış olan Peder Tatul ilk Surp Badarakı sunuyordu.

Patrik Hazretleri verdikleri vaazda günün anlamını açıkladı ve Mesih’in yaşam ve diriliş yolu olduğunu harırlatarak, yaşadığımız sürece sadece Mesih’in sesine ve mesajına kulak vermemizin gerektiğini vurguladı. Patrik Hazretleri daha sonraki sözlerini yeni rahip Peder Tatul Apeğa’ya yönelterek, kendisine Ermeni Kilisesi’ne ve imanlılarına çıkar gözetmeden hizmet etmesi nasihatinde bulundu ve Surp Badarak’ı sunarken aklından Tanrı ile olan bağından başka düşünceler geçirmemesini ve tek düşüncesinin Rab İsa Mesih’le ilişkide kalmak olmasını diledi.

Vaazın sonunda Patrik Hazretleri İstanbul Ermeni cemaatine çağrıda bulunarak, Mesih’le birlikte O’nun Kutsal Dirilişine erişmek için Kutsal Hafta boyunca kiliseleri hıncahınç doldurmalarını ve Mesih’un ayak izleri üzerinden yürümelerini önerdi. Patrik Hazretleri Surp Zadik münasebetiyle Patrikliğin konukları olarak Eçmiyadzin Katolikosluğu, Antilyas Katolikosluğu ve Kudüs Ermeni Patrikliği temsilcilerinin İstanbul’da bulunmalarından duyduğu memnuniyetini belirtti.

Surp Badarak’ın sunulmasından sonra ikindi duaları yapılarak kilisenin perdeleri açıldı. Törenin sonunda Hokehankist Duaları yapıldı.Kilise Vakıf Yönetim Kurulu kilise salonunda açtığı Sevgi Sofrasıyla Patrik Hazretleri, ruhaniler ve konukları ağırladı. Yemek esnasında ruhaniler

yaptıkları konuşmalarla yeni Hayr Surp’u kutlayarak kendisine iyi dileklerde bulundular. Patrik Hazretleri Rahip Der Tatul’un gönüllü hizmetini takdir ederek, kendisini yetiştiren ailesini kutladı ve sofraya katılanları Rahip Peder Tatul’un verimli hizmetlerde bulunması ve sağlığı için dua etmeye davet etti.

Patrik Hazretleri’nin takdisi ve birlikte söylenen “Rab’bin Duası”yla kutlama sona erdi. (özetleyen: B.G.)

Yorumlar kapatıldı.