İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: BİR AYLIK ÇALIŞMANIN SONUCU

Başkentte, bi aylık ağaç dikimi, çevre temizlik ve yeşillendirme faaliyetlerinin son cımartesi günü, Erm. Cum. Cumh. Robert Koçaryan da kendi katkılarını getirdi. Devlet erkanı ve üst düzey yöneticilerin, geleneksel hale gelmiş olan “Cumartesi çalışmaları”na katılmaları artık doğal bir durum. Erm. Cum. Başbakanı da kendi payına düşe dikim işlerini yaparken, Dzidzernakabert parkındaki yeşillendirme faaliyetlerinin eksik yapıldığını söyledi.

Dzidzernakabert parkındaki yeşillendirme çalışmalarına, Amerikan finanslı “ATP” kuruluşunun temsilcisi ve proje yöneticisi Susan Clain da aktif bir şekilde katılıyordu.

“Amerikan Ermeni Kongresi”nden “Ermenistan-ağaçlandırma” toplumsal projesi müdürü Anahit Ğaripyan, kuruldukları 1994 yılından beri, Ermenistan’ın değişik eyaletlerinde, 450 birimde 300.000’den fazla ağaç dikdiklerini söyledi. Kuruluşun 168 üyesi, çoğunluğu genç erkek ve kızlar olmak üzere, hevesle parktaki atıkları temizliyolar, 24 martta başladıkları temizlik çalışmalarında bütün gayretler, “Soykırım Günü”ne kadar parkı eli yüzü düzgün bir hale getirmek ve tabii ki ağaç dikmek. Bayan Anahit, parkın sulama sisteminden çok endişeli. Park alanının su ihtiyacının ancak %60’ını karşılayan sistem, Erivan Vali Yrd. Vano Vartanyan’ın belirttiğine göre, Lins Projesi dahilinde onarılacak.

Kent temizliği birayı dahilinde, kentin 55 heykeli yıkandı ve kent yollarında kısmi asfalt onarım çalışmaları yapıldı.

Erivan valisi Robert Nazaryan, son 3 yıl içinde dikilen ağaçların ancak %70’inin korunduğunu söyledi.

Bütün bu çalışmalara, 70 bin civarında Erivanlı gönüllü katılım gösterdi. 16.000 ağaç ve 6.600 fide dikildi. 1.500 kamyon atık toplandı.

Garine Danielyan

Yorumlar kapatıldı.