İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

malatyahaber: Terzi Cinayeti Davasında İlginç İddialar

Terzi Haykas Makasçı’nın feci şekilde öldürülmesi olayı ile ilgili davanın görülmesine başlandı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada, katil zanlısı Uçar ile Azeri asıllı kadın, Makasçı’yı birlikte gitmelerine engel olduğu için öldürdüklerini öne sürdüler. Bu arada Kafe Cinayeti davası da ertelendi.

Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda, Ermeni asıllı terzi Haykas Makasçı’yı evinde öldürüp, cesedini parçalayan ve poşete koyarak Vangölü Ekspresi’ne yerleştiren, ceset parçalarının İstanbul’da ortaya çıkması ile başlatılan polis soruşturması sonucu yakalanan Ahmet Uçar ile Azeri uyruklu Azzuo Mehmedova adlı kadının ilk duruşmaları 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Mehmedova ile imam nikahı ile evli olduğunu söyleyen katil zanlılarından Ağrı-Doğubeyazıt’lı Ahmet Uçar, olay günü, bir süredir Makasçı’nın yanında bulunan Mehmetova ile İstanbul’a gitmek üzere konuştuklarını, ancak Makasçı’nın kadını bırakmamasından dolayı olayın meydana geldiğini öne sürdü.

Üzerinde çıkan Türk kimliğinin sahte olduğu anlaşılan, polis ve savcılık sorgusunda verdiği Azeri kimliğinin de sahte olduğu saptanan, gerçek adının Azzuo Memedova olduğu sonradan ortaya çıkan Azeri uyruklu kadın ise, Uçar’ın sattığı Makasçı’ya ait kamerayı, Makasçı’nın kendisine hediye olarak verdiğini, kendisinin de İstanbul’a gitmek üzere yol parası yapmak için kamerayı satması amacıyla Ahmet Uçar’a verdiğini iddia etti. Azzuo, Makasçı’nın kendisini tanıştıran Muhittin Gezer tarafından satıldığını, kendisini bir yere bırakmayacağını söylediğini de öne sürerken, bu iddia Muhittin Gezer tarafından yalanlandı. Katil zanlısı kadın, Makasçı’nın evde kendisini sürekli tehdit ettiğini, Azerilerin Ermenilere soykırım yaptığı iddia edilen kasetler izlettiğini de öne sürdü.

Mahkeme, eksik bazı belgelerin tamamlanması için 8 Mayıs gününe ertelendi.

Yorumlar kapatıldı.