İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

star: Canlarını kurtardılar

DÜN Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 83’üncü yıldönümüydü. Şehir Stadyumu’nda bir tören düzenlendi. Şanlıurfa milletvekilleriyle Vali Şükrü Kocatepe’nin izlediği törenlerde, temsili savaş sahnesine yer verildi. Çocukların da yer aldığı temsilde, Fransız askerlerine karşı ilk kurşunu 7 yaşındaki Fatih Gençoğlu attı.

SAÇMALADILAR!

ARDINDAN Şanlıurfalılar, temsili kaleye çıkarak ay-yıldızlı bayrağı astılar, kentin kurtuluşunu ilan ettiler. Ancak kuru sıkı tabancaların kullanıldığı savaş sahnesi, maalesef gerçeğini aratmadı. Çünkü kendilerini cephede sanan ve aşka gelen bazı vatandaşlar, etrafa ateş açtı. Bu yüzden kurtuluş törenlerinde yine birçok ilde olduğu gibi kan aktı.

SİLAHLARDAN çıkan ‘saçmalar’ nedeniyle Türk cephesindeki Ramazan Akın (41), Mehmet Çiftçi (32) ve halk oyunları gösterisi için saha kenarında bekleyen Reşit Sofuoğlu (23) yaralandı… Yaralılar ambulansla devlet hastanesine kaldırıldı. Durumları iyi… İstenmeyen kazaların ardından törene devam edildi ve protokol, tören mangasını selamladı.

UYARDIK AMA…

KURTULUŞ günü, halk oyunlarıyla son buldu. Törenden sonra Tertip Komitesi sorumlusu Necmi Karadağlı şunları söyledi: ‘Savaş sahnesinde 3 kişinin yaralanmasına çok üzüldük. Temsilde çocuklar yer almayacaktı. Aileleri uyarmıştık. Ancak tören başlayınca çocuklar sahaya indi… O anda müdahale imkanımız yoktu.’

– A. KADİR ÇELİKCAN-

Yorumlar kapatıldı.