İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: TAPU KAYITLARINDA OTOMATİZASYONA GEÇİLİYOR

Önümüzdeki 3 yıl içinde Tapu kayıtlarında otomatizasyona geçilecek. Bu amaçla 10 Nisanda İsveç Kadastrosu Resmi “Svitsrey” Firması’ndan Oge Olson ve Erm. Hükumeti Tapu-Kadastro Devlet Komitesi Bşk. Manuk Vartanyan arasında bir şartname imzalandı.

“Ermenistan’da Kadastro sisteminin geliştirilmesi” başlığını taşıyan programın gerçekleştirilmesinde, İsveç Uluslararası Gelişim Ajansı’nın 1 milyon ABD$’lık hibesinden faydalanılacak.

Daha 1999 yılında başlayan çalışmaların ilk 3 yıllık diliminde, yeni teknolojilerden faydalanılarak “Jeodizi ağının oluşturulması” ve “Gayrımenkullerin değerlendirilmesinde piyasa metodlarının uygulanması” konularinda çalışılmıştı.

Projenin şimdiki (2.aşama) aşamasındaysa, “Tapu kayıtlarının bilgisayarla otomatizasyonu” gerçekleştirilecek. Daha önceleri 15 günde, şimdi 3 günde tamamlanan işlemler, 1 gün veya birkaç saat içinde bitecek. Daha az personelle, daha verimli çalışılacak, bürokrasi azalıp, işlem maliyetleri düşecek.

Şartname’nın imza töreni sırasında Tapu-Kadastro Komite Bşk., gayrimenkul fiyatlarında hareketlilik olduğunu, özellikle başkentin Merkez ve Arapkir ilçelerinde fiyat artışları olduğunu, Ararat Ovası’nda ise fiyatların sabitlendiğini vurguladı.

İsveç tarafı temsilcisi, “İsveç Gayrımenkul İdaresi otomatizasyon sistemi” hakkında bilgiler verdi.

Ara Mardirosyan

Yorumlar kapatıldı.