İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: AFETLERE KARSI EL ELE

Ülkemizde son zamanlarda görülen seylaplar ve kırağı sonucu tarım ürünlerinin telef olması dikkatleri dogal afetlerler ve afetlerle ilgili enformasyonun önemine çevirdi.

Bu durumu dikkate alan; BM Gelişim Programı, ABD Hükümeti ve Erm. Olağanüstü Durumlar Müsteşarlığı (EODM) arasında bir protokol imzalandı. İmzalanan protokol’e göre ilk aşamada bir “Eğitim ve Kurtarma Merkezi” kurulmasi planlaniyor. Bunun ayrıca bölge için bir eğitim ve uzmanlık merkezi olması da öngörülmekte. Daha sonraki aşamada ise eğitsel denemeler için bir “Simülasyon merkezi” oluşturulması var.

Projenin gerçekleşmesi için; ABD Hükümeti (USAID) 850.000 ABD$ ve BM Gelişim Programı 80.000 ABD$ katkida bulunacak.

Protokol’un imzalanmasında; ABD Hükümet Temsilcisi Ceith Saimons, BM Gel.Prog. Erm. Ofisinden Amal Medani, Ermenistan’daki ABD Elçiliği askeri Ataşesi Jefry Friedmor, ermeni tarafındansa EODM Müsteşar Yrd. Aram Tananyan hazır bulundular.

Program’ın en dikkat çekici noktalarından birisi, Afetler Enformasyon Merkezinin, bünyesinde radyo, basın, televizyon yayınlarından da faydalanılacak olması.

Benzeri bir eğitim ve enformasyon merkezinin kurulması zorunluluğu, 1988de meydana gelen büyük depremden bu yana hissediliyordu.

Yorumlar kapatıldı.