İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN ODA ORKESTRASI 6. YILINI KUTLADI

4 Nisan 1997’de tanınmış müzisyen şef Aram Ğarabekyan Devket Oda Orkestrasını yönetmek üzere ABD’den davet edildi. O günden bu ya orkestra sayısı 146’yı bulan konserler verdi. Bunların 86’sı Erivan’da, 30’u taşra kentlerinde, 30’u yurtdışı yarışmalarda (Yunanistan, ABD, BAE, Kıbrıs, Almanya, İsviçre, Lübnan, Büyük Britanya) ve onlarca konser elçiliklerde, üniversitelerde, müzik okullarında ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Orkestranın seslendirdiği parçalardan 15 adedi orkestranın kendi siparişiyle yazılmış eserlerden oluşuyordu.

Orkestra Md. Armen Arapyan’ın verdiği bilgiye göre, Orkestra’nın bu yılki programında 9 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Britanya’lı kompozitör Benjamin Briten’ın doğumunun 90. yılına adanmış bir konser (British Council işbirliğiyle), Aram Haçaduryanın 100. doğum yıldönümü kutlamaları serisinden 4 Haziran’da Moskova Konservatuarı’nda vereceği konser, 6 Haziran’da Sankt Petersburg kentinin 300. yıldönümüne ilikin resmi konser yer alıyor. Orkestra haziran ve temmuz aylarında Şuşi’de, sonbaharda Yunanistan, Fransa ve İsviçre’de konserler verecek.

8 Nisan’da H. Baronyan Müzikal komedi tiyarosu’nda, yıldönümü konseri gerçekleştirildi. Konserde, Birinci Bn. Bella Koçaryan, milletvekilleri, elçiler ve sanatseverler hazır bulundular. konser öncesi kültür bakanı R. Şaroyan, orkestrayı kutladı ve Erm. Cumhurbaşkanı’nın ”Erm. Oda Orkestrası’nın” 6. yıldönümüne ilişkin kutlama mesajını okudu.

Marieda Magaryan

Yorumlar kapatıldı.