İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: AMERİKAN `SAV-ON-MONOLAYN´ ŞİRKETİ `ARMINCO´YU SATIN ALMAYA HAZIRLANIYOR

Amerikan ‘Sav-on-Monolayn’ firması Ermenistan iletişim pazarında ‘Arminco A.Ş.’yi satın alarak ciddi yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. Arminco, Ermenistan ve Dağlık Karabağ Cumhuriyetleri’nin internet pazarının 2/3üne sahip olup, uluslararası bağımsız denetçiler tarafından piyasa değeri 3,7 milyon US$ olarak tespit edilmiştir.

Varolduğu 10 yılda, iletişim pazarında faaliyet göstermiş olan Sav-On-Monolayn firması Belçika, Rusya federasyonu ve Gana’da da yatırımlarda bulunmuştur. Firma, Ermenistan ınternet pazarına girerek gelecek 5 yılda 7,3 milyon US$ yatirim yapmayi planlamaktadir. Internet kullanimini her alanda yaymayı planlayan firma; 3 yıl içinde 300 kişiye iş olanağı ve 100 üst kalitede programcı istihdam etmenin yanısıra, 5 yıl sonra Internet kullanım maliyetinin 5 kat azalacağını da söylüyor.

Arminco Gn. Md. Antranik Aliksanyan; “kendilerinin piyasa imajlarının yüksek olmasından ötürü firma hisse senetlerini satın alabilmek için, degişik firmaların konuyla ilgilendiğini, özellikle bunlar arasında Fransız Alcatel’in de yer aldığını, ancak Sav-On-Monolayn firmasının teklifine sıcak baktıklarını, Sav-On-Monolayn’ın ermeni menşeyli olduğu ve Arminco’nun varolan kadrolarını korumaya söz verdiğini ve firma gelecek 5-10 yılda elde edeceği kazancı gene Arminco için yeni yatırımlar yapacağını…” ifade etti.

Bu yatırımlarla Ermenistan’ın bölgenin yüksek teknoloji merkezi haline geleceği, bilişim alanında kendi kadrolarını kendisi yetiştiren bir ‘ulusal ekol’ oluşturacağı da belirtildi.

Erivan (8 Nisan) Armenpres/ Vartan Gevorgyan

Yorumlar kapatıldı.