İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: ABD’deki Ermenilerden Erzurum Valiliği’ne teşekkür mektubu

Erzurum’un düşman işgalinden kurtarılış törenlerinde Ermeni mezaliminin canlandırılmaması Amerika’da yaşayan Ermenilerce sevinçle karşılandı.

12 Mart’taki kurtuluş töreninde Türk milis güçlerinin Ermenileri şehirden kovma sahnesi yer almamıştı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz törenden sonra Amerika’nın Chicago kentinde yaşayan Ermeni ve Türklerin Erzurum Valiliği’ne gönderdikleri ortak bir mektupla memnuniyetlerini dile getirdiklerini söyledi.

16 Mart 2003 tarihinde kaleme alınan 7’si Türk, 8’i Ermeni asıllı 15 Amerikan vatandaşının imzasını taşıyan mektupta şu ifadelere yer veriliyor: “Bizler Chicago’da yaşayan Türk ve Amerikan vatandaşlarıyız. Türk televizyonlarında Erzurum’un kurtuluş gününde Türk–Ermeni çatışmalarının canlandırıldığı bölümün kaldırıldığını sevinç ve gururla izledik. Aynı ülkenin aynı topraklarının evlatları olarak geçmişteki anlaşmazlıkları unutmamızın zamanı çoktan geldi. Dünyanın bugünkü durumuna bakarak, dostça, kardeşçe, insanca yaşayarak, diğer ülkelere örnek olmamız bizleri çok sevindirdi. Erzurum’la gurur duyduk. 21. yüzyılın sevgi, kardeşlik asrı olacağı inancındayız.”

Recai Morkoç / Erzurum

Yorumlar kapatıldı.