İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: Üç dinin temsilcileri dünya barışı için birlikte dua etti

Kültürlerarası Diyalog Platformu’nun öncülüğünde bir araya gelen üç tek tanrılı dinin temsilcileri, Saint Etienne Katolik Kilisesi’nde bir araya gelerek, dünya barışı için dua etti.

İslamiyet, Hıristiyanlık ve Musevilik dinlerinden ve farklı mezheplerden birer temsilci, insanların aklıselimini kaybederek savaşa tutuştuğu bir ortamda, Allah’a el açarak barış temennisinde bulundu. Platformun genel koordinatörü Prof. Dr. Niyazi Öktem’in çağrısıyla dua eden Katolik dünyası adına Vatikan Türkiye Temsilcisi Monsenyör Lui Pelatr, Museviler adına İzmir Bölgesi Hahambaşı Temsilcisi Rav İzak Alalaluf ve Müslümanlar adına da Kültürlerarası Diyalog Platformu Genel Sekreteri Cemal Uşşak, insanlığı barışa çağırdı.

Ortak duaya Ruhani Reisler Kurulu Genel Sekreteri Monsenyör Georges Marovitch, Süryani Kadim Kilisesi Metropolidi Samuel Akdemir, Ermeni cemaati adına Patrik Vekili Kirkor Damatyan ve rahip Sahak Maşalyan, Rum Ortodoks Kilisesi adına Terkos Metropolidi Costantin Harrissiadis ve Müslüman ilahiyatçı Prof. Dr. Suat Yıldırım da eşlik etti.

Neden böyle bir organizasyona ihtiyaç duyulduğu konusundaki soruları cevaplandıran Kültürlerarası Diyalog Platformu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Niyazi Öktem, Türkiye’nin yanı başında bütün şiddeti ile bir savaşın sürdüğünü hatırlatarak, “Üç tek tanrılı din de zaten barış için tavrını ortaya koyuyor. İnsanlık öyle bir hale geldi ki herkes neredeyse aklıselimini yitirdi. Bizim bu tablo karşısında yapabileceğimiz, ancak dua ederek barışı Allah’tan istemek.” yorumunu yaptı.

Platformun daha önce de tek tanrılı dinler arasındaki diyaloğu kurumlaştırmak adına birçok faaliyete imza attığını hatırlatan Prof. Öktem, amaçlarının dinler arasındaki tartışmalı konuları konuşarak çözüme ulaştırmak olduğunu vurguladı.

Zafer Özcan / İstanbul

Yorumlar kapatıldı.