İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: EGOYAN´A MISIR´DA BÜYÜK SEVGİ

E-mail ile elde edilen bilgiye göre, Genel Ermeni Yardım Birliğinin “AGBU” Kahire şubesince ilk defa gerçekleştirilen Kanada filmleri festivali çerçevesinde Atom Egoyan’ın büyük gürültü koparan “Ararat” filmini Kahire ve İskenderiye şehirlerinde özel gösterimlerini organize etti.

“Ararat” filminin gösterimi bin kişilik “tahrir” adlı sinemada gerçekleşti. Filmi Ermenilerden başka yabancı ve Arap sanatçılar da izledi. Filmin gösteriminden sonra, Kahire’ nin tanınmış otellerinden birinde gerçekleşen resepsiyonda “AGBU” bölge başkanı Berç Terzyan, Atom Egoyan’a bir plaket hediye etti. Bu resepsiyonda Ermenistan ile Kanada’nın Mısır elçileri Sergey Manasaryan ve Michael de Salaberi de hazır bulundu.

Salaberi, Egoyan’ın eserine yüksek değer biçerek “Acı ve hüzünlü anlarınızı dahi sizler onurlu ve alçakgönüllü karşılıyorsunuz. Bunu bir başka ulus gösterememektedir. Ve bu son derece güzeldir” dedi.

Mısır’daki Kanada Filmleri Festivalini Kanada elçiliğinin kültür ataşesi Jean Filip Taşçıyan düzenledi. Mısır Kültür Bakanı Faruk Husni de sponsorlukta bulundu.

Yorumlar kapatıldı.