İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: Geçinemeyen zangoç, ikonaları çaldı

Ali AKSOYER/İSTANBUL

Beykoz’da zangoçluk ve temizlik yaptığı 2 ayrı kiliseden 2 yıl boyunca, aralarında gümüş kaplama ikonaların da bulunduğu 23 adet ikonayı çalarak antikacılara satan İlyas Çoban, polis tarafından gözaltına alındı. Çoban, geçinemediği için hırsızlık yaptığını söyledi.

Beykoz’daki Aya Paraskevi ve Kandilli’deki Aya Metmorsosis kiliselerinin yetkilileri, 4 gün önce kiliselerinde bulunan tarihi eserlerin sayımını yaptı. Yapılan sayımda aralarında, Hazreti İsa’nın ilk haçlı tasvirlerinden gümüş kaplı ikonanın da bulunduğu 23 adet tarihi ikonanın kayıp olduğunu tespit ettiler. Kilise yetkilileri, durumu hemen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’ne bildirdi.

Hırsızlık Bürosu dedektifleri yaptıkları inceleme sonucunda kiliselerin kapı ve pencerelerinde herhangi bir zorlama izine rastlamadı. Bunun üzerine Aya Paraskevi Kilisesi’nde 5 yıldır zangoçluk yapan 35 yaşındaki İlyas Çoban sorgulanmak üzere gözaltına aldı. Polisin ısrarlı sorgusu karşısında suçunu itiraf eden Çoban ‘‘Son dönemlerde aldığım maaş geçimimi sağlamıyordu. Ben de ikonaları çalarak tanıdığım bazı antikacılara sattım ’’ dedi. Çoban’ın yaklaşık 300 milyar lira değerindeki ikonaları 5 milyar liraya sattığı belirlendi.

Yorumlar kapatıldı.