İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

stargazete: Ermeni olmaya 12.5 milyon zam

DÜN Erzurum’un Pasinler İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuşulunun 85’inci yıldönümüydü. Ermeniler’in Türkler’i katledişi temsili olarak gösterildi. Belediye tarafından gelenek haline gelen uygulama yine yapıldı. İlçenin işsiz gezen gençleri, para karşılığı Ermeni kılığına girdi. Ama tarife bu kez zamlı olarak işledi.

TEMSİLEN KATİL OLDULAR

İŞSİZ olan ve ancak yardımlar sayesinde geçinen Remzi Kocabulut, Muammer Taştan, Şenol Talep, Ayhan Gökdelen, Orhan Ateş ve Köksal Olgun isimli gençler, geçen yıl 7.5 milyon karşılığında Ermeni kılığına girmişlerdi. Bu yıl ise 20 milyon alarak köylüleri temsilen katlettiler. Ardından Türk güçleri Ermenileri öldürdü, İstiklal Marşı okundu, tören sona erdi.

BAŞKANDAN RİCA ETTİLER

TÖRENDEN sonra konuşan işsiz genç Orhan Ateş, ‘İçimizde Muammer Taştan çalışıyor. Diğerlerimiz işsiz. Benim hasta bir çocuğum var. İlaç almam gerekiyor. Törenden önce belediye başkanımızın makamına çıktık, ücreti artırmasını istedik. O da bizi kırmadı. Bu yıl ücreti 20 milyon liraya çıkarttığını söyledi.’ diye konuştu.

ZAMMIN NEDENİ KRİZ…

PASİNLER Belediye Başkanı Bünyamin Ucun ise o dönemde yaşananların anısını unutturmamak için gençleri Ermeni kılığına soktuklarını söyledi. ‘Ermeniler’i affetmiyoruz. O günün anısını yaşatıyoruz. Yaşanan ekonomik kriz ve savaş nedeniyle Ermeni kılığına giren gençlerimizin ücretine zam yaptık. Fiyatı 7.5 milyondan 20 milyona çıkardık’ dedi. LEVENT AKPINAR

Yorumlar kapatıldı.