İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Ermeni Kilisesi Tüzüğü

Patrik Mesrob II Hazretleri, 13 Mart 2003 Perşembe saat 16:00’da, hukuk danışmanlarından Av. Setrak Davuthan’ı Kumkapı’daki geçici konutta kabul etti.

Ermeni Kilisesi’nin mevcut idari yapısının yeni yazılı kurallara bağlanması amacıyla hazırlanan tasarı hakkında 2002 yılının Mart ayında Eçmiyadzin’de yapılan görüşmelere Ruhani Kurul kararıyla Patriklik hukuk danışmanlarından Av.Setrak Davuthan, Türkiye Ermenileri Patrikliğini temsilen katılmıştı. Tasarı hakkında üç gün süren görüşmelerde çeşitli savlar ileri sürülmüş ve Av. Setrak Davuthan da tasarının bazı maddeleri hakkında çekince ve karşı oylarını sunmuştu.

Yine bu yıl, Mart ayının ilk haftası, tasarı hakkında yapılan değişiklik önerilerini görüşmek üzere toplantıya davet edilen komisyona Türkiye Ermenileri Patrikliği, aynı hukukçu temsilciyle katılmış ve tasarı hakkında çekince ve karşı oylarını yinelemiştir.

Los Angeles Başepiskoposu Vaçe Srpazan başkanlığındaki komisyon, görevini tamamlayarak tasarıyı son haliyle değerlendirmek üzere Tüm Ermeniler Katolikosu Karekin II Hazretlerine sunmuştur.

Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Kurulu tasarının son hali hakkındaki görüş, eleştiri ve önerilerini Paskalya’dan sonra Katolikosluğa verecektir.

Yorumlar kapatıldı.