İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aras Yayıncılık´tan yeni kitaplar

İnsanlık Komedisi, 20. yüzyıl Amerikan edebiyatının kısa öykü, roman ve oyun türlerinde en iyi yazarlarından biri olarak kabul edilen William Saroyan’ın en sevilen romanlarından biri. Olaylar, İkinci Dünya Savaşı yıllarında ABD’de, Kaliforniya Eyaleti’ne bağlı Ithaca kasabasında yaşayan Macauley ailesinin etrafında geçiyor… Neredeyse her aileden bir ferdin bilfiil savaşın içinde olduğu bu küçük Amerikan kasabasının savaştan ne şekilde etkilendiği, bu sıradışı koşulların yarattığı insanlık halleri, eserin baş kahramanı olan yeniyetme Homer Macauley’in büyüme sancılarıyla harmanlanarak anlatılıyor. Saroyan, kendine özgü naif bakışıyla, savaşın içindeki sıradan insanın nabzını tutmayı başarırken, bir yandan da “savaşın kaçınılmaz olarak içerdiği barbarlık”, “savaş suçunun sorumluluğunu ‘düşman’ belletilen varlıkla sınırlamamak” gibi kavramlar üzerine sorular sordurmayı amaçlıyor.

İngilizce’den Çeviren: Beril Eyüboğlu

William Saroyan Dizisi Editörü: Aziz Gökdemir

Yayına Hazırlayan: Altuğ Yılmaz

Kapak Tasarımı: Sayat Ayık

3.hamur, 13 x 19.5 cm.

216 sayfa, 1. baskı, Ekim 2002

ISBN 975-7265-49-7

William Saroyan

(1908-1981)


Kevork Pamukciyan’ın toplu eserleri:
“Ermeni Kaynaklarından Tarihe Katkılar”

2. cilt: “ERMENİ HARFLİ TÜRKÇE METİNLER” çıktı

Dağıtım tarihi: 2 Ocak 2003 Perşembe

Yazarı : Kevork Pamukciyan

Adı : Ermeni Kaynaklarından Tarihe Katkılar – II

Ermeni Harfli Türkçe Metinler

Türü : Tarih, Araştırma

Fiyatı : 13.000.000 TL

ISBN : 975-7265-52-7

Kâğıt Cinsi (Ebadı) : Norbook Süper, 70 gr. (16×24 cm.)

Sayfa Adedi : 312

Kevork Pamukciyan’ın Türkçe yayınlanmış makale ve ansiklopedi yazılarını bir araya getiren Ermeni Kaynaklarından Tarihe Katkılar dizisinin ikinci cildi Ermen harfli Türkçe metinler üzerine makaleleri kapsıyor. Bu kitapta yer alan 29 makalede Pamukciyan, Ermeni alfabesiyle Türkçe yazılmış şiirleri, destanları, kitapları, gazeteleri, halk hikâyelerini, resmi belgeleri tanıtıyor.
Kitapta ayrıca örnek olarak, Ermeni alfabesiyle Türkçe yayınlanmış 100’ü aşkın kitabın kapak fotoğrafı ve künye bilgileri yer alıyor.

Türkçenin yazımında kullanılan alfabelerden biri de Ermeni alfabesidir. Türkçenin Ermeni harfleriyle yazımı, günlük yaşamda Türkçe konuşan, Ermeniceyi ya hiç bilmeyen ya da çok az bilen Ermeni nüfusla yazı yoluyla iletişim kurmanın ve bu kitlenin aynı yolla kendini ifade etmesinin aracı olarak gelişmiştir.

Ermeni alfabesinin Türkçe metinlerin yazımında kullanılmasına 14. yüzyıldan itibaren yazma eserlerde, 18. yüzyıldan itibaren de basılı eserlerde yaygın olarak rastlanır. Şiir, destan, roman gibi edebi eserlerde, çok dilli lügatlerde, mezar taşı kitabelerinde, İncil ve diğer dini kitaplarda karşılaştığımız Ermeni harfli Türkçeyle pek çok gazete ve dergi de yayınlanmıştır.


Yazarı : Kevork Pamukciyan

Adı : Ermeni Kaynaklarından Tarihe Katkılar – III
Zamanlar, Mekânlar, İnsanlar

Türü : Tarih, Araştırma

Fiyatı : 18.000.000 TL

ISBN : 975-7265-53-5

Kâğıt Cinsi (Ebadı) : Norbook Süper, 70 gr. (16×24 cm.)

Sayfa Adedi : 384

Konusu: Kevork Pamukciyan’ın Türkçe makale ve ansiklopedi yazılarını bir araya getiren Ermeni Kaynaklarından Tarihe Katkılar dizisinin üçüncü cildinde yer alan yazılar arasında en büyük yeri, tanınmış Ermeni şahsiyetlerin biyografileri ve önde gelen Ermeni ailelerin tarihçeleri tutuyor.

Kevork Pamukciyan çok zengin kaynaklardan yararlanarak, Eremya Çelebi Kömürciyan, Kapriyel Noradunkyan, Kalust Gülbenkyan, Dikran Peştemalciyan, Sarkis Karakoç, Armenak Bedevyan, Kevork Zartaryan, Krikor Çobanyan, Takvor Nalyan, Mardiros Mınakyan, Hrand Der-Andreasyan, Hovhannes Serveryan, Agop Kalfa gibi Ermeni tarihçi, devlet adamı, cemaat önderi, bilim adamı, sanatçı ve mimarları; Balyanlar, Dadyanlar, Cezayirliyanlar, Çobanyanlar, Azadyanlar, Manaslar, Pişmişyanlar, Zartaryanlar gibi Ermeni aileleri anlatıyor.

Kitapta ayrıca, Erzincan, Osmaniye, İzmir ve Bursa gibi yerlerin tarihine ilişkin, Ermeni kaynaklarından hazırlanmış yazılar; Ermeni tarihçilerin Osmanlı tarihi hakkındaki eserlerini tanıtan makaleler ve Fatih Sultan Mehmed, Kanuni Sultan Süleyman, Enver Paşa, Mustafa Kemal Atatürk gibi Türk hükümdar ve devlet adamları hakkında, özellikle bunların Ermenilerle ilişkisi çerçevesinde kaleme alınmış yazılar yer alıyor.

Yorumlar kapatıldı.