İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: İskenderun Katolik Kilisesi, Amerikalı askerlere dinî ayin yaptırmak istiyor

İskenderun Katolik Kilisesi, İskenderun’a gelen yaklaşık 700 ABD’li askerin dinî ihtiyaçlarını karşılamak için liman müdürlüğüne başvurdu.

Başvuruya henüz cevap gelmezken, ABD ordusunda askerler için özel din adamları olduğu belirtiliyor.

ZAMAN’a konuşan İskenderun Katolik Kilisesi’nden Peder Felice Suriano, kente gelen ABD’li askerlerin ibadeti için ister limanda uygun görülecek bir yerde, ister Katolik Kilisesi’nde ayin düzenleyebileceklerini ifade ederek, “Çalışmaları nedeniyle gelemeyen olabilir. Ama gelmek isteyenler varsa biz kilisede bekliyoruz.” dedi. İskenderun Ortodoks Kilisesi yetkilileri ise limana gelen ABD askerlerinin Katolik olduğunu belirterek bu konu ile Katolik Kilisesi’nin ilgilendiğini kaydettiler. İskenderun’a Müslüman ABD’li asker gelip gelmediği konusu hakkında ise şu ana kadar bilgi ulaşmış değil.

ABD ordusunda askerlerin ibadet ihtiyaçlarını gidermek için özel din görevlileri de bulunuyor. Amerikan ordusunda 60 Ortodoks askere bir din görevlisi düşüyor. Toplam sayıları Müslümanlardan az olan Musevi askerlerde bu oran 138’de bir. Sayıları en kalabalık olan Protestanlar için her 251 kişiye bir papaz görevli bulunuyor. ABD ordusunda 451 Müslüman’a ancak bir imam düşüyor. Amerika Deniz Kuvvetleri’ndeki askerler arasında İslam dinine girenlerin çoğalması ve bu sayının 7 bine ulaşması üzerine Amerikan Bahriyesi, sembolünde değişiklik yaparak, Hıristiyanlık sembolü haç ile, Yahudiliğin sembolü yıldızın yanına, İslam’ın sembolü olan hilali de koymuştu.

Erkan Acar, İskenderun

Yorumlar kapatıldı.