İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

sabah: Katilini videoya çekti

Polis, cesedin tırnağından mesleğini, tren güzergahından yaşadığı yeri buldu. Malatyalı terzi Hayakas Makasçı’nın video kamerasında ise, kendi katillerinin görüntüleri vardı

Van Gölü Ekspresi’nde bulunan cesedin sırrı çözüldü. Öldürüldükten sonra parçalara ayrılarak trenle İstanbul’a gönderilen cesedin 53 yaşındaki Ermeni asıllı terzi Hayakas Makasçı’ya ait olduğu ortaya çıktı. Paramparça edilmiş cesedin izini süren polis, ekspresin uğradığı kentlerdeki kayıp başvurularını inceledi. Ve katil zanlıları tarafından satılan Makasçı’ya ait kameradaki görüntülerden, terzinin evlenmeyi düşündüğü hayat kadını 20 yaşındaki Gülşen Eraslan ile Ahmet Uçar tarafından öldürüldüğünü tespit etti. Polis, 11 aylık bebekleri ile birlikte İstanbul’a kaçan Ahmet’i Maltepe’de çalıştığı inşaatta yakaladı, diğeri ise aranıyor.

Erkeklere pazarlandı

Van’da yaşayan Gülşen Eraslan, 3 yıl önce kadın satıcıları tarafından erkeklere pazarlanmak üzere Malatya’ya getirildi. Burada Turan Emeksiz Lisesi’nde hadame olarak çalışan 42 yaşındaki Muhittin G. ile tanıştı. Bir süre G. ile yaşayan genç kadın evlenmek için İzmir’e gitmek istediğini söyledi. Muhittin G. tarafından otobüse bindirilerek İzmir yolunu tuttu. Burada da Ahmet Uçar ile tanıştı ve birlikte yaşamaya başladı. Bir süre sonra hamile olduğunu anlayan Gülşen ile Ahmet geçen yıl resmi nikah yaptı. Nikah kıydıktan sonra bir ay sonra Merve ismini verdikleri bir kızları doğdu.

3 YIL SONRA GERİ GELDİ

Kavgalı bir evlilik sürdüren ve yılbaşından bir gece önce Malatya’ya geri dönen Eraslan, yeniden Gezer’i aradı. Gezer, eşi tarafından dövülerek dışarı atıldığını ve 11 aylık bebeği olduğunu söyleyen genç kadını, yılbaşı gecesini birlikte geçirmesi için uzun yıllardır Malatya’da terzilik yapan Hayakas Makasçı ile tanıştırdı.

Yeni yılın geç saatlerine kadar genç kadın ile terzihanede içki içip eğlenen Makasçı, sabaha karşı Eraslan’ı ve 11 aylık bebeğini alarak evine gitti. Bir gecelik eğlencenin aşka dönüştüğünü farkeden Makasçı, genç kadına birlikte yaşamayı teklif etti. Bir süre sonra Eraslan ile evlenme kararı alan Makasçı, bu kararını yakın arkadaşları ve çevresiyle de paylaşarak, “Gülşen’e aşık oldum, bir daha ona kötü gözle bakmayın” dedi.

CESETLE SİVAS’A KADAR YOLCULUK

Makasçı evlilik hazırlıklarını sürdürürken, genç kadının “kardeşim Ahmet” diye tanıştırdığı eşi aniden çıkageldi. Makasçı, başına geleceklerden habersiz, misafiri ağırlamak için elinden geleni yaptı.

Üçlü arasında bir süre sonra kıskançlık hezeyanları yaşanmaya başlandı. Karısını Makasçı’dan kıskanan Ahmet Uçar, Kurban Bayramı’nda, yan odada karısı ile birlikte uyuyan Makasçı’yı bıçaklayarak öldürdü.

Yakalanmaktan korkan çift, cesedi banyoda parçalayarak torbalara doldurdu. Ermeni asıllı Makasçı’nın kimliğinin tesbit edilememesi için cinsel organını da kesen çift, cinayet delillerini yok etmek için banyoyu iyice temizledi. Tatvan-Haydarpaşa seferini yapan trene koydukları cesetten Sivas’a kadar birlikte gittikten sonra kurtulan Uçar çifti, Makasçı’ya ait evde yaşamaya devam etti. Bir süre sonra paraya ihtiyaç duyan çift, evde bulunan elektronik eşya ve video kamerayı sattı.

Bira şişesinde parmak izi

İstanbul ve Malatya polisi, işbirliği yaparak kısa süre içinde katillere ulaştı. En büyük delil, öne eğik tırnak ve şisedeki parmak iziydi

Parçalanmış cesedi bulan İstanbul polisinin elinde çok fazla bilgi yoktu. Van Gölü Ekspresi’nin geçtiği yerlerdeki emniyet birimleriyle bağlantı kuruldu. Makasçı’dan haber alamayan yakınları da polise kayıp başvurusunda bulundu. İstanbul polisinin çektiği ceset fotoğraflarını gören yakınları, Makasçı’yı öne eğik terzi tırnaklarından ve karın bölgesindeki ameliyat izinden teşhis ettiler.

Evdeki aramada, banyoda et parçalarına rastlayan Malatya polisi, bira şişesinde de Makasçı’ya ait parmak izi tespit etti. Bira şişesinden alınan parmak izi Haydarpaşa Garı’ndaki cesedin parmak iziyle aynı çıktı. Makasçı’yı öldüren katil zanlıların peşine düşen polis, aradığı delilleri, içindeki kasetle birlikte Malatya’daki bir eskici dükkanına satılan kameradaki görüntülerde buldu. Kaset izlenince, Makasçı’nın ölmeden önce katil zanlılarını görüntülediğini tespit etti.

Dün Maltepe’de çalıştığı inşaatta yakalanan Uçar ilk ifadesinde cinayeti işlediğini kabul ederken, Makasçı’yı namusunu temizlemek için öldürdüğünü öne sürdü. Zanlı ayrıca eski karısının da olaydan sonra Nahcıvan’a kaçtığını iddia etti.

Özer KILIÇ – Mehmet AKTARAN

Yorumlar kapatıldı.