İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: İKİNCİ TURDAN KAÇINMANIN OLANAĞI VARMIYDI?

Devlet Başkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı.

Görevdeki devlet başkanı ile bazı muhalefet liderlerinin öngörüleri gerçekleşemedi.

Koçaryan taraftarları kendi adaylarının daha ilk turda oyların büyük bir bölümünü alacağına çok emindiler. Muhalefettekiler ise kendi zaferleri hakkında iddialı konuşurken daha çok toplum üzerinde etkide bulunmayı amaçlıyordu.

Hatta muhalefet Robert Koçaryan’ın hillelerle de olsa en çok oyu toplayacağından emindiler. Bu da gerçekleşmedi.

Görevdeki devlet başkanının neden zafer kazanamadığını gelin araştıralım.

İlk sebep Robert Koçaryan’ın seçim ofisinin yetersiz propagandasıydı. Aktif bir propaganda çalışması gerçekleştirilemedi.

Örneğin seçmenlerin çoğu, geçen beş yıl içerisinde gerçekleşen olumlu değişimlerin tam farkında değildi.

Seçim ofislerinde sabah akşam oturulacağına seçmenlerle yöre sorunları hakkında sohbetlerde bulunulsa daha iyi değil miydi? Bu yapılmadı.

Bir diğeri, karşı propaganda hiç yapılmadı. Tüm taraflardan Devlet Başkanına eleştiriler hatta çoğu zaman da küfürler gelirken Robert Koçaryan bunlara hiç cevap vermiyordu. En azından seçim timi bunlara cevap vermeliydi.

Rakiplerin zayıflıklarını ve sorunlu yerlerini açığa çıkartmak hiç de “kara teknoloji” değil. Bu yöntem Batıdaki en demokratik ülkelerde dahi uygulanmaktadır.

Oysa Istepan Demirciyan’a verilen oyların büyük bir bölümü halkın Sovyetlere özlemi ve görevdeki hükümetlere olan rahatsızlığıdır.

Eğer tüm bunlara propaganda çalışmalarında dikkat edilseydi seçim sonuçları başka türlü olur, ikinci tur gerçekleşmez daha ilk turda Koçaryan iktidarını sağlamlaştırırdı.

Ara Abrahamyan

Yorumlar kapatıldı.