İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Ermenistan’da muhalefet

Erivan’da geçen Perşembe günü muhalefet tarafından düzenlenen gösteride, protestocular, Halkın Partisi lideri Demirciyan’ın posterleri ve Ermenistan bayrağıyla yürüdü.


22 Şubat— Başkent Erivan’da dün yapılan ve on binlerce kişinin katıldığı gösteride konuşan Cumhuriyetçi Parti lideri Aram Sarkisyan, “22 Şubat akşamına kadar Halkın Partisi lideri Stefan Demirciyan’ın Cumhurbaşkanı ilan edilmemesi durumunda, halkın Cumhurbaşkanlığı’na yürüyeceğini ve Robert Koçaryan’ı dışarı atacağını” söyledi.

Sarkisyan ayrıca, “İkinci tur olmayacak” dedi. “Halk, istekleri yerine getirilmezse iktidarı güç kullanarak ele geçirecek” diyen Sarkisyan, yarın bir kez daha miting yapacaklarını belirtti ve Koçaryan’ı destekleyen partileri Demirciyan’ın safına katılmaya çağırdı.

Ermenistan Komünist Partisi ikinci sekreteri Sanatruk Saakyan da Demirciyan’ı desteklediklerini belirterek, seçimlerde çok sayıda usulsüzlük ve yasadışı uygulama yapıldığını söyledi. Saakyan, “şimdiki iktidarın tükendiğini ve yürüttüğü politikanın iflas ettiğini” ifade etti.

Ulusal Demokratik Parti lideri Vazgen Manukyan da, “seçimlere hile karıştırılmasında rolü olan bakanlar ve devlet memurlarının önceki hatalarını tekrarlamamasını” istedi.

KOÇARYAN’DAN İSTİFA ÇAĞRILARINA RED

İstifa çağrısına karşılık, Cumhurbaşkanı Koçaryan’ın basın danışmanı Vahe Gabrielyan, Haykakan Zamanak gazetesine yaptığı açıklamada, muhalefetin “bu tür hayalleri bırakması” gerektiğini ifade etti.

Yorumlar kapatıldı.