İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

radikal: Ermenistan 2. tura gidecek

ERİVAN – Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan, önceki gün yapılan başkanlık seçiminde en yakın rakibine açık fark attı. Ancak hiçbir adayın yüzde 50’nin üzerinde oy alamamasından ötürü, seçim ikinci tura kaldı.

Oyların yüzde 49.8’ini Koçaryan, yüzde 27.7’sini ise Halkın Partisi lideri Stefan Demirciyan aldı. 5 Mart’ta düzenlenecek ikinci turda Koçaryan ve Demirciyan arasındaki seçimin bir formaliteden öteye gitmeyeceği tahmin ediliyor.

1991’den beri düzenlenen bütün seçimlerde ‘hile’ iddialarının eksik olmadığı Ermenistan’da dünkü oylama demokrasi sınavı olarak değerlendiriliyordu. Seçim Komisyonu’nun ihlale rastlanmadığı iddialarına rağmen sandıkların kapanışından sonra usulsüzlük yapıldığı yolunda yaygın şikâyetler gelmeye başladı. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi gözlemci heyeti de seçimlere zayıf not verdi. Demirciyan ve Ulusal Birlik Partisi lideri Artaşes Gegamyan, Koçaryan’ı ‘ne pahasına olursa olsun koltuğa yapışmakla’ suçladı. Muhalefet büyük bir protesto yürüyüşüne hazırlanıyor.
(ap, afp)

Yorumlar kapatıldı.