İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hurriyet: Lamassoure: Helsinki Zirvesinde AB´ye darbe yapıldı

AB liderlerinin Helsinki Zirvesi’nde Türkiye’ye adaylık statüsü vererek AB’ye darbe vurdukları öne sürüldü. Avrupa Konvansiyon üyesi, Avrupa Parlamenteri ve eski Türkiye raportörü Fransız Alain Lamassoure, Türkiye’nin, İstanbul’un dışında Avrupalı olmadığını iddia etti.

Lamassoure, AB’nin Türkiye’yi Gümrük Birliği’ne alarak yükümlüklerini yerine getirdiğini savunurken Helsinki Zirvesi’nde Türkiye’ye adaylık statüsünün verilmesini “tarihi bir yanılgı” olarak nitelendirdi.

Abhaber.com adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Alain Lamassoure, Strazburg Üniversitesi’ne bağlı Siyasal Bilimler Enstitüsü’nde yaptığı AB’nin geleceğine ilişkin konuşmanın ardından bir soru üzerine Helsinki Zirvesi’nde Türkiye’ye adaylık statüsünün verilmesini “tarihi bir yanılgı” olarak nitelendirdi.

AB’nin coğrafi sınırlarının belli olduğunu, Türkiye’nin İstanbul’un dışında Avrupalı olmadığını öne süren Lamassoure, “Türkiye, AB üyesi olursa Ermenistan, Azerbaycan, Fas ve İsrail gibi ülkelerin de Birliğe üye olmamaları için hiç bir neden yoktur” diye konuştu.

AB’nin 1963 tarihli Ortaklık Antlaşmasından doğan yükümlülüklerini Türkiye’yi Gümrük Birliği’ne alarak yerine getirdiğini de savunan Alain Lamassoure, bu konudaki görüşlerini dile getirdiğini ancak kabul ettiremediğini de söyledi.

Yorumlar kapatıldı.