İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azeri basını: Ermenistan’ın seçim ayıbı – Hürriyet

Azerbaycan basını, Ermenistan’da dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkinhaberleri manşete taşıdı. Bizim Asır, ”Ermenistan’da seçim ayıbı” başlığıyla verdiği haberde, Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın rakiplerinin seçim sonuçlarını tanımayacaklarını yazdı.

Gazete, seçimlerden önce, Koçaryan’ın bir dönem daha cumhurbaşkanı olmasına olanak sağlayacak nitelikte hazırlıklar yapıldığını ve oy verme işleminin başladığı ilk dakikalardan itibaren yasal olmayan birçok uygulamayla karşılaşıldığını yazdı.

Koçaryan’ın rakiplerinin, seçimlerde büyük çapta usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle sonuçları tanımayacaklarını açıkladıklarını kaydeden gazete, seçimlerin önceden belli galibinin Merkez Seçim Komisyonu tarafından resmen ilan edileceğini belirtti.

525. Gazete ise Ermenistan’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerin,Robert Koçaryan’ın lehine olacak şekilde hile karıştırıldığını ve bu nedenle 4 cumhurbaşkanı adayının seçim sonuçlarını tanımayacaklarını yazdı.

Gazeteye göre, Ulusal Demokratik Birlik Başkanı Vazgen Manukyan, Koçaryan karşıtı tüm adayların çekilmelerinin seçim sonuçlarının geçersiz sayılmasına neden olabileceğini, ancak şu an için böyle bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti. Diğer gazetelerin haberlerinde, Koçaryan’ın seçimlerde hileye başvurduğu ve muhalefette yer alan diğer adayların adil olmayan seçim sonuçlarını tanımayacakları kaydedildi.

Yorumlar kapatıldı.