İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: İÇİMİZDEKİ İNANÇ ÖLMESİN

Ermenistan’da gerçekleşmekte olan devlet başkanlığı seçimlerine aydınlarımızın katılımı çok canlıydı.

İşte birkaç aydınımızla gerçekleştirdiğimiz sohbetin sonuçları.

CİVAN GASPARYAN: Seçim propagandası sırasında görevdeki Devlet Başkanını seçeceğimi açıkladığımda pekçok kişilerden sözlü saldırılara hedef oldum. Fakat bu saldırıların benim için bir önemi yok. Çünkü benim inancım halkımın iyi ve bolluk içerisinde yaşaması ile kuvvetli bir devlete sahip olmaktır. Ben böyle devam etmesini istemiyorum, ülkemin 5-6 kişinin iyi, diğerlerinin de varlıklarını ancak sürdürebildiği bir ülke olmasını istemiyorum. Ben şimdiki devlet başkanına oyumu verdim. Buna karşılık diğer adaylara karşı hiçbir önyargı içerisinde değilim. Ben öncelikle ve öncelikle oyumu kendi çocuklarımın, torunlarımın ve bizim tüm çocuklarımızın yarınki günü için kullanmaktayım. Benim arzum halkımın iyi yaşamasıdır.

ALEKSANDR GRİGORYAN: Yerevan’daki Stanislavski adlı Rus tiyatrosunun sanat yönetmeni.

Bu seçimler bana futbol takımını hatırlattı. Önce 11 aday sahaya indi. Sonra bunlardan iki oyun dışı kaldı. Kalan 9 kişiden santrforun kim olduğu hemen anlaşılıyor. İşte ben bu santrfora oyumu verdim. Elbette yarına büyük bir inançla bağlıyım. Bu seçimlerin yaşadığımız tüm seçimlerden daha adil geçeceğine inanıyorum. Devlet Başkanı kim olursa olsun içimizdeki inanç ölmesin.

LEVON TUKHİKYAN: Yerevan Dramatik Tiyatrosu oyuncusu.

Ermenenistan’ın asırlardan bu yana toprak kaybettiği bilinen bir gerçektir. Ve sadece son yıllarda kaybettiğimiz topraklarımızın küçük de olsa bir parçasını geri almasını becerdik. İşe bunu beceren adama oyumu veriyorum.

VREJ HAKOPYAN: Gabriyel Sundukyan adlı tiyatronun müdürü.

Kime oy verdiğimi izin verirseniz söylemeyeyim. Sadece ükemizin barışçıl sürecinden yana olduğumu söyleyebilirim. Çocuklarımız, torunlarımız barış ve güvenlik içerisinde yaşasınlar istiyorum. Bugün yürütülen poitika da budur.

Sergey Galoyan

Yorumlar kapatıldı.