İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet: Ermenistan yarın sandık başında

Ermenistan’da yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayların propaganda süresi dün akşam sona erdi. Kamuoyu yoklamalarında, şimdiki Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Halkın Partisi lideri Stepan Demirciyan ve Ulusal Birlik Partisi lideri Artaşes Gegamanyan ön sıralarda görünüyor.

Seçim yasasına göre, yaklaşık bir ay devam eden ve seçim gününe 24 saat kala sona eren kampanyaların başlangıcında 11 aday bulunurken, kampanya sonunda bu sayı 8’e indi.

Kamuoyu yoklamalarında, şimdiki Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Halkın Partisi lideri Stepan Demirciyan ve Ulusal Birlik Partisi lideri Artaşes Gegamanyan ön sıralarda görünürken, gözlemciler, toplamoy oranları yüzde 20 civarında olan Demirciyan ile Gegamanyan’ın Koçaryan’a ciddi rakip olarak çıkma olasılığının düşük olduğunu belirtiyorlar.

Önceki seçimlerde yüzde 15 oy alan Ulusal Demokratik Birlik Başkanı Vazgen Manukyan’ın bu seçimdeki oy oranının yüzde 5’i geçmeyeceği öngörülüyor.

Muhalefetin dağınıklığı ve güçsüzlüğünün yanı sıra ciddi rakip olabilecek eski Cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan’ın aday olmamasının Koçaryan’ın tekrar seçilme şansını artırdığına işaret eden gözlemciler, asıl sorunun kimin kazanacağı değil, Koçaryan’ın galibiyetinin ikinci tura kalıp kalamayacağı olduğunu ifade ediyorlar.

Cumhuriyetçi Parti lideri ve eski başbakanlardan Aram Sarkisyan, Halkın Partisi lideri Demirciyan’ın lehine adaylıktan çekildiğini açıklarken, Demokratik Parti lideri Aram Sarkisyan da Demirciyan’ı destekleyeceğini bildirmişti. Komünist Parti lideri Vladimir Darbinyanise Gegamanyan lehine daha önce adaylıktan çekilmişti.

Seçimlere, Koçaryan, Manukyan, Demirciyan ve Gegamanyan ile Birleşik Ermeniler Partisi lideri Ruben Avagian, ”Merkezi Perspektif” Başkanı Aram Karapetyan, Ulusal Uyum Partisi lideri Aram Harutiunyan ile Anayurt ve Onur Partisi Başkan Yardımcısı Garnik Margaryan aday olarak katılıyor.

Demokratik Parti lideri Sarkisyan, Demirciyan’ı desteklediğini belirtmesine rağmen resmi olarak adaylıktan henüz çekilmedi.

Yorumlar kapatıldı.