İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Şınorhk Badriark Dünyadaki Tüm Ermeni Kiliselerinde Anılıyor

Eçmiyadzin’deki Tüm Ermeniler Katolikosluğu ve Antilyas’daki Kilikya Katolikosluğu’ndan İstanbul’daki Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne bugün varan mektuplarda, Patrik Mesrob II Hazretlerinin önerisine dayanarak müteveffa 82’inci Patriğimiz Saadetli Şınorhk I Hazretlerinin doğumunun 90’ıncı yıldönümünün 9 Mart’ta dünyadaki tüm Ermeni kiliselerinde özel törenlerle kutlanacağı bildirildi.

Katolikos Karekin II Hazretleri mektubunda şöyle dedi: “Önümüzdeki günlerde dünyadaki tüm Ermeni başepiskopos ve episkoposlara hitaben kaleme alacağımız yazıyla 9 Mart’ta tüm kiliselerde Hokehankist dualarının okunmasını sevgiyle sağlayacağız. Surp Eçmiyadzin’deki Merkez Kilisemiz’de de aynı gün Hokehankist düzenlenecektir.”

Katolikos Aram I Hazretleri ise duygularını şöyle ifade etti: “Gerçekten de müteveffa Patriğimiz 20’inci yüzyılın en nurlu ruhanilerinden biri oldu. Kendisi sadece dini hizmetle sınırlı kalmadı, aynı zamanda aydın kişiliğiyle Ermeni edebiyatına ve kültürüne katkı sağladı. 9 Mart’ta, Antilyas’daki Surp Krikor Lusavoriç Merkez Kilisesi’nde Şınorhk Badriark için Hokehankist düzenlenecektir. Makamımıza bağlı dünyadaki tüm ruhani önderliklere de bir yazı göndererek her bir kilisede aynı gün Hokehankist düzenlenmesini sağlayacağız.”

Patrik Torkom II Hazretleri ise 9 Mart’ta Kudüs’deki Surp Hagop Manastırı’nın Merkez kilisesi başta olmak üzere, İsrail, Filistin ve Ürdün’deki tüm kiliselerde Şınorhk Badriark’ın huzuru için Hokehankist duaları düzenleneceğini bildirdi.

Yukarıdaki fotografta, müteveffa Patriğimiz Şınorhk Hazretleri, Rober Kovan’ın teknesinde istirahat ederken görülüyor (Heybeliada açıklarında, Ağustos 1989).

Şınorhk Badriark’ın birbirinden ilginç fotografları 7 Mart 2003 tarihinden itibaren Getronagan, Sahagyan ve Aramyan derneklerinin lokallerinde sergilenecek.

Yorumlar kapatıldı.