İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Ermeni Kilisesi Tüzüğü Komisyonu 4 Mart´ta Toplanıyor

Tüm Ermeniler Katolikosluğunun Ermeni Kilisesi Tüzüğü Komisyonu 4 ile 6 Mart 2003 tarihleri arasında Eçmiyadzin’de toplantıya çağırıldı.

Los Angeles Başepiskoposu Vaçe Hovsepyan’ın başkanlığındaki komisyon, Viyana ve Köln Başepiskoposluklarından gelen değişiklik tasarılarını değerlendirecek. Türkiye Ermenileri Patrikliğini temsilen Eçmiyadzin’deki komisyon çalışmalarına daha önce Patrik Mesrob II Hazretlerinin hukuk danışmanlarından Av. Setrak Davuthan katılmıştı.

Tüzük Komisyonu’nun gündeminin, tüzük taslağına artık son şeklini vererek Katolikosluk makamının onayına sunulması olduğu belirtiliyor.

Eçmiyadzin Katolikosluğu, Kilikya Katolikosluğu’nu Tüzük Komisyonu çalışmalarına ilk baştan beri davet etmemişti. Kudüs Patrikliği’nin komisyondaki temsilcisi ise Patriklik Ruhani Kurul üyelerinden Episkopos Sevan Ğaripyan.

Kilikya Katolikosluğu, İstanbul ve Kudüs Patriklikleri, Eçmiyadzin Katolikosluğu Makamı’nın Ermeni Kilisesi’ndeki birincil konumunu tanımakla ve kabul etmekle birlikte, tarihten gelen özerkliklerini koruyacaklarını daha önce değişik vesilelerle dile getirdiler.

Yorumlar kapatıldı.