İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Gençlerin Kayseri-Kapadokya Gezisi

(Geziye katılan gençlerin büyük bölümü Zelve Vadisi’nde)
Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinden yararlanan değişik semtlerden bir otobüs dolusu genç dört günlük Kayseri-Kapadokya gezisine çıktılar.

7 Şubat Cuma akşamı İstanbul’dan yola çıkan gençler, sürekli tipi halinde yağan kara rağmen, rahat bir yolculuktan sonra 8 Şubat Cumartesi sabahı Ürgüp’e vardılar. 7 Şubat akşamı uçakla Kayseri’ye varan Patrik Mesrob II Hazretleri de gençlere katılınca Kapadokya gezisi başlamış oldu. Aziz Krikor Lusavoriç gibi Kapadokyalı olan oğulları Aziz Arisdages ile Aziz Vırtanes’in yortusuna rastlaması, gezinin ilk gününe ayrıca anlam kattı.

Sırasıyla Devrent Vadisi’ndeki peri bacalarını, Zelve Vadisi’ndeki kayalar içine oyulmuş kilise ve manastır külliyelerinden oluşan açık hava müzesini, Kaymaklı yeraltı şehrini, Turasan şarap evini ve seramik atelyelerini gezen gençler, Avanos’taki öğle yemeğinde aralarında bulunan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden Aris Tepeli’nin isim gününü kutladılar.

Patrik Hazretleri ve gençler, Cumartesi akşamını, gruba özel promosyon fiyatları sunan Kayseri’deki Hilton Oteli’nde konakladılar.

Gençler Erciyes’te kaydılar

(Kayak Merkezi’ndeki Gençler hep birlikte)
Bayram tatilinden yararlanarak Kayseri’ye giden gençler, 9 Şubat Pazar ve 10 Şubat Pazartesi günlerini Erciyes Dağı’ndaki Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde geçirdiler.

Kayseri’ye 25 km. uzaklıkta bulunan Erciyes Dağı, ülke düzeyinde dağ turizmi ve özellikle kış sporları turizmi açısından, gün geçtikçe gelişen merkezlerden birisi olma özelliğini taşıyor. Erciyes Dağı’nın doğu ve kuzeybatı yamaçlarında 1800 metre ile 3000 metre arasında yer alan kayak merkezine bayram tatilinde oldukça büyük rağbet olup, dağdaki tüm oteller doldu.

9 Şubat günü saat 11:00 ile 15:00 arası, Patrik Mesrob II Hazretleri de spor merkezinde kayak ve snow-board yapan gençlere katıldı. Kayak Federasyonu Kurul üyeleri tarafından ağırlanan Patrik Hazretleri, bir ara Karayolları 6. Bölge tesislerine ait kar motoruyla spor merkezinin keşfine çıktı, daha sonra da gençlerle birlikte öğle yemeğini paylaştı.

Kayak yapmak istemeyen gençlerin bir bölümü Kapadokya’daki kiliseleri gezmeye devam ederken, birkaç kişi de kapalı havuzda yüzmeyi yeğledi.

(Patrik Hazretleri, Kayak Federasyonu kurul üyelerinden fotograf sanatçısı ve yazar Nihat Karakaya’nın eserlerinden oluşan albümü incelerken)
(Patrik Hazretleri grubun hızlı kayakçılarından Garo Şirinoğlu ile birlikte)

Kayseri Kilisesi’nde Tören

(Kayseri Ermeni Kilisesi’ndeki törene katılan gençler topluca horanın önündeyken)
Patrik Mesrob II Hazretleri ve Kayseri-Kapadokya gezisine katılan gençlerin büyük bir bölümü, 9 Şubat Pazar günü saat 17:00’de Kayseri’deki Surp Krikor Kusavoriç Ermeni Kilisesi’ni ziyaret ettiler.

Patrik Hazretlerinin riyasetinde, Surp Dzınunt sonrası 4’üncü Pazar vesilesiyle sunulan akşam dualarında, İncil’den İsa Mesih’in “Geçici olan yiyecek için değil, sonsuz yaşam boyunca kalan yiyecek için çalışın!” (Yu. 6:27) sözleri ve ilahiler okundu.

Yörede yaşayan birkaç Ermeni’nin de katıldığı törende, Patrik Hazretleri İncil’i yorumladıktan sonra, Surp Krikor Lusavoriç başta olmak üzere, Ermeni Kilisesi’nin M.S. 2’inci ve 3’üncü yüzyıllarda Kayseri-Kapadokya’da yaşayan azizleri hakkında bilgi verdi.

(Patrik Hazretleri konuşurken)
(Gençler törenden sonra topluca Patrik Hazretleriyle birlikte)
(Hep birlikte Kayseri Kilisesi’nin kapısı önünde)

Yorumlar kapatıldı.