İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

sabah: Ararat Türkiye´de gösterilecek mi?

Yapımcı Sebahattin Çetin, Ermeni sorununu anlatan ‘Ararat’ adlı filmin Türkiye’deki gösterim hakkını satın aldı. Filmin ülkemizde gösterilip gösterilmeyeceği ise henüz belli değil

Atom Egoyan’ın Berlin Film Festivali’nin jüri başkanı olması nedeniyle, ülkemizde büyük tepki çeken Ermeni sorununu işlediği filmi ‘Ararat’ özel bir seansta burada da izleyici karşısına çıktı. Ancak tıpkı Cannes’da olduğu gibi Berlin’de de seyirciler filmi başarılı bulmadı. Öte yandan şimdi de bu tartışmalı filmin Türkiye’de gösterilmesi olasılığı belirdi. Film yapımcısı Sabahattin Çetin, filmi Türkiye’de göstermek için satın aldı. Ancak Çetin, ‘Ararat’ı tecavüz sahnesinin kesilmesi şartıyla gösterebileceğini belirtti. Konu ile ilgili görüşünü aldığımız yönetmen Atom Egoyan ise aslında filminden hiçbir karenin çıkartılmasına izin veremeyeceğini ancak ‘Arart’ın Türkiye’de gösterilmesini çok arzu ettiği için konuyu tekrar düşüneceğini belirtti.

Yapımcı Sabahattin Çetin ise gösterim hakkını satın aldığı filmi önümüzdeki Nisan ayında yapılacak İstanbul Film Festivali’nde göstermek üzere festival yöneticilerine başvurdu. Ne var ki telefonla konuştuğu festivalin yöneticisi Hülya Uçansu’dan da Şakir Eczacıbaşı’ndan olumlu bir yanıt alamadı ve filmin İstanbul Festivali’nde gösterilmesi halen kesinlik kazanmadı. Ararat’ın kesilerek mi kesilmeden mi gösterileceği ve eğer gösterilirse Türkiye’de nasıl tepkilerle karşılanacağı sinemaseverler için şimdiden merak konusu oldu.

Atilla DORSAY

Yorumlar kapatıldı.