İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Kapalıçarşı, ilgi bekliyor

12 Şubat— Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kamil Şengör, tuvaletlerin onarımı için sponsor firma aradıklarını belirtti. Akma nedeniyle restore edilen çarşı tavanındaki işlemelerin yeniden dökülmeye başladığına dikkat çerken Şengör, çatının tümünün değişmesi ve kubbenin tamamen bakır kaplanması gerektiğini kaydetti.

Tarihi çarşının, çatı akması, ilkel koşullardaki tuvaletler ve bozuk zemin dokusu gibi kısa zamanda çözülmesi gereken önemli sorunları olduğunu bildirdi. Ahmet Kamil Şengör, yaklaşık 47 bin 600 metrekarelik kapalı alanda 3 bin dükkan ve 15 bin çalışanın olduğu, günde 250-400 bin arasında “insan sirkülasyonu”nun yaşandığı 541 yıllık tarihi Kapalıçarşı’nın sorunları hakkında bilgi verdi.

“Kapalıçarşı’nın en önemli sorunları, çatının akması, ilkel koşullardaki tuvaletler ve bozuk zemin dokusu” diyen Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kamil Şengör, şöyle devam etti: “Çok kuvvetli yağmurlarda çarşı ve dükkanların içine su akıntıları oluyor. Suyun dokunun içine işlemesi, mutlaka o bölümü zayıflatıyor ve hasara uğratıyordur. Ayrıca akma nedeniyle, restore edilen çarşı tavanındaki işlemeler yeniden dökülmeye başladı. Çok akıntıya maruz kalan dükkan sahipleri, kendi çatılarını onardılar. Bizim isteğimiz çatının tümünün değişmesi ve kubbenin tamamen bakır kaplanması.”

“SPONSOR FİRMALAR”

Ahmet Kamil Şengör, Kapalıçarşı’nın zemin dokusundaki bozukluğun ziyaretçilere rahatsızlık verdiğini de anlatarak, bu dokunun güzelleştirilerek rahat dolaşmaya imkan verir hale getirilmesini istedi. Diğer önemli problemlerinin de, ziyaretçi ve çalışanların ihtiyaçlarını giderebilecekleri modern tuvaletlerin bulunmayışı olduğunu dile getiren Şengör, 15 bin çalışan ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin, çarşının çeşitli yerlerinde bulunan ve ilkel koşullardaki tuvaletleri kullanmak zorunda kaldıklarını söyledi. Şengör, bu tuvaletlerin rehabilite edilmesi gerektiğini kaydederek, “Tuvaletlerin onarımı için sponsor firma arıyoruz. Firmalardan bu işe sponsor olmalarını rica ediyoruz. Sponsor olacak firmalar için, onarımını yapacakları tuvaletin girişine isimleri ve logolarının yer alacağı plaketler asacağız” dedi.

BAŞBAKAN GÜL’E ZİYARET

Ahmet Kamil Şengör, çarşının, gelecek nesillere bırakılacak değerli bir hazine olduğuna dikkat çekerek, buna rağmen sorunların hep gözardı edildiğini ve buraya ayrılacak kaynağın külfet olarak görüldüğünü savundu. Sorunların çözümlenmemesinde kendi tembelliklerinin de etkisi olduğuna işaret eden Şengör, bundan sonra çok daha aktif, istekli ve kararlı olacaklarını bildirdi.

Şengör, Başbakan Abdullah Gül’ü de ziyaret ederek, sorunlarını iletip kendilerine yol göstermesini isteyeceklerini kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.