İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Star: Asrın muzayedesi

SULTAN Abdülhamid’in kendi elleriyle yaptığı sedef kakmalı masa takvimi 70 bin 880 dolara, çift yıldız porselen vazo 172 bin 380 dolara, Sultan Selim’in Edirnekari levha tuğrası 118 bin 120 dolara satılıyor. Satışı da Eskidji Müzayedeevi yapacak. Banka müzayedeleri ile tanınan ancak asıl olarak antika eser müzayedeleri yapan Eskidji Müzayedeevi, Türkiye’nin dört bir tarafından topladığı 233 adet antika ve tabloyu, 23 Şubat tarihinde Rahmi M. Koç Müzesi’nde açık artırma ile satacak. Müzayedeye, sadece davet edilenler meşhur simalar katılabilecek.

MEŞHURLAR GELİYOR

MÜZAYEDE için bin kişiye, 226 sayfalık ürünlerin katoloğu davetiye niyetine elden teslim edildi. Yani müzayedeye Türkiye’nin en ‘celebrity’ insanları yani en tanınmış, ünlü ve zengin insanları davet edildi. Müzayedenin adı ‘Celebrity 2003’. Müzayede, eserler, fiyatları ve özellikleri nedeniyle bugüne kadar gerçekleştirilen en pahalı etkinlik olacak. Eskidji’nin sahibi Dikran Masis, ‘Bu müzayede, bağımsız antika uzmanlarının görüşlerine göre son yüzyılın en güzel müzayedesi olacak. Çünkü eserler çok değerli ve ilk kez satışa çıkan birçok nadide parça var’ diye konuştu.

ABD’DEN TEKLİF VAR

DİKRAN Masis, müzayededeki eserlere yurtdışından da ilginin olduğunu belirterek, ‘ABD’den bile bilgi alanlar var. Eserlerin bazıları, gerçek değerleri bilinmeden muhafaza edilmiş’ dedi. Masis’in verdiği bilgiye göre, dünyaca ünlü Otto Pilny’nin imzası yıllarca çerçevenin altında kaldığı için eserin gerçek değeri bilinmemiş. Tablo restorasyon için çerçevelerinden çıkarıldığında 50 bin dolar muhammen değer biçilmiş. Yılda bir kez yapılan Celebrity’nin 2004’ü için de çalışmalar şimdiden başladı.

Yorumlar kapatıldı.